90 proc. norėtų sutaupyti daugiau nei pavyksta, investuojančiųjų – lašas

Reguliariai taupo kiek daugiau nei 40 proc. šalies gyventojų, o investuoja 2 proc., rodo „Swedbank“ Finansų instituto užsakymu atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa.

Vertindami savo taupymo įgūdžius, 9 iš 10 lietuvių sako, kad norėtų pradėti taupyti arba sutaupyti daugiau nei pavyksta šiuo metu.<br>V.Balkūno nuotr.
Vertindami savo taupymo įgūdžius, 9 iš 10 lietuvių sako, kad norėtų pradėti taupyti arba sutaupyti daugiau nei pavyksta šiuo metu.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 10:21 AM, atnaujinta Aug 28, 2020, 10:44 AM

Tyrimo duomenimis, šiuo metu sukaupę daugiau nei 6 tūkst. eurų indėliuose įvardija 11 proc. šį taupymo būdą besirenkančių respondentų. Didesnį nei 15 tūkst. indėlį sako turį 6 proc. gyventojų, o daugiau nei 30 tūkst. eurų turi 9 proc. indėliais pinigus kaupiančių lietuvių.

Finansinę pagalvę, kaip pagrindinę taupymo priežastį, nurodo 82 proc. gyventojų, antra dažniausiai gyventojų nurodoma taupymo priežastis (56 proc.) – didesnės išlaidos tam tikram tikslui, pavyzdžiui, didesniam pirkiniui ar atostogoms.

Taupantys senatvei nurodo 40 proc. šalies gyventojų ir tai yra 12 proc. punktų didesnis skaičius nei 2016-aisiais.

Trečdalis gyventojų taip pat nurodo taupą būsto įsigijimui bei vaikų ateities poreikiams.

Tyrimo duomenimis, gyventojai vidutiniškai atideda 10-15 proc. pajamų. Palyginus su gyventojų taupymo įpročiais prieš 4 metus matyti, jog tuomet gyventojai taupymui buvo linkę skirti iki 10 proc.

Vertindami savo taupymo įgūdžius, 9 iš 10 lietuvių sako, kad norėtų pradėti taupyti arba sutaupyti daugiau nei pavyksta šiuo metu.

„Turime sluoksniuotą padėtį, kai vieni gali atsidėti daugiau, o kitiems atsidėti net ir mažas sumas yra sudėtinga“, – pridūrė J.Cvilikienė.

82 proc. apklaustųjų nurodė, kad netaupo, nes stinga lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.