Įsitikinsite, kad lietuvių kūrybiškumas beribis – 11 išskirtinių vietinio turizmo sprendimų

Lietuvių kūrybiškumui ribų nėra – tą pandemijos metu įrodė sunkmetį išgyvenantis turizmo verslas.  „Keliauk Lietuvoje“ kviečia apžvelgti vienuolika 2020 m. ir 2021 m. pradžioje įgyvendintų vietinio turizmo iniciatyvų.

Šiemet laukia dar vienas neįprastas turizmo sezonas, tačiau galimybių atrasti savo šalį tikrai bus.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Šiemet laukia dar vienas neįprastas turizmo sezonas, tačiau galimybių atrasti savo šalį tikrai bus.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Dar ir dabar galima leistis į virtualų turą po Panemunės pilį.<br> J.Dikšaitytės nuotr.
Dar ir dabar galima leistis į virtualų turą po Panemunės pilį.<br> J.Dikšaitytės nuotr.
Birštono turizmo ir informacijos centras metė iššūkį pokalbiams nuotoliniu būdu ir pakvietė dalykinius susitikimus organizuoti bundančioje gamtoje.<br> L.Žičkutės nuotr.
Birštono turizmo ir informacijos centras metė iššūkį pokalbiams nuotoliniu būdu ir pakvietė dalykinius susitikimus organizuoti bundančioje gamtoje.<br> L.Žičkutės nuotr.
 Birštono turizmo ir informacijos centras metė iššūkį pokalbiams nuotoliniu būdu ir pakvietė dalykinius susitikimus organizuoti bundančioje gamtoje.<br> I.Juros nuotr.
 Birštono turizmo ir informacijos centras metė iššūkį pokalbiams nuotoliniu būdu ir pakvietė dalykinius susitikimus organizuoti bundančioje gamtoje.<br> I.Juros nuotr.
Atsiradus ribojimams organizuoti ekskursijas grupėms, „TrenkTuras“ ėmėsi Solo žygių pradžios.<br> L.Žičkutės nuotr.
Atsiradus ribojimams organizuoti ekskursijas grupėms, „TrenkTuras“ ėmėsi Solo žygių pradžios.<br> L.Žičkutės nuotr.
Lietuvos jūrų muziejus.<br> E.Lasio nuotr.
Lietuvos jūrų muziejus.<br> E.Lasio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 28, 2021, 2:50 PM, atnaujinta Mar 28, 2021, 3:02 PM

Šiemet laukia dar vienas neįprastas turizmo sezonas, tačiau galimybių atrasti savo šalį tikrai bus. Tą jau dabar puikiai iliustruoja 11 originalių turizmo sektoriaus pavyzdžių.

Verslo susitikimams – B2B maršrutai Birštone

Birštono turizmo ir informacijos centras metė iššūkį pokalbiams nuotoliniu būdu ir pakvietė dalykinius susitikimus organizuoti bundančioje gamtoje. Šiuo metu parengti net 5 skirtingi maršrutai pėsčiomis. Pagal pasirinktą trasą, vaikščiojant lėtu tempu, maršrutuose praleidžiama nuo 30 min. iki 1 val. – tai beveik tiek pat, kiek trunka įprastas susirinkimas.

Pramoninio turizmo startas Panevėžyje

2020 m. Panevėžio turizmo naujienos jau spėjo užkariauti vietinių keliautojų širdis – intensyviai vystoma pramoninio turizmo kryptis susilaukė didžiulio susidomėjimo. Į gruodžio mėnesį organizuotą virtualią išvyką po saldžiausią Panevėžio vietą – cukraus fabriką, turistai registravosi dešimtimis. Anot organizatorių, tai buvo tik bandomoji ekskursija, tačiau toks populiarumas įrodė, kad keliones po fabrikus bus būtina tęsti ir pasibaigus karantinui.

Virtualūs delfinų pasirodymai jūrų muziejuje

Bendravimo pasiilgo ne tik žmonės, bet ir gyvūnai – su tokia žinute virtualių pasirodymų pradžią skelbė Lietuvos jūrų muziejus. Kol šalyje paskelbtas karantinas, darbuotojai ėmėsi organizuoti delfinų pasirodymus ir edukacines ekskursijas nuotoliniu būdu. Žiūrovai, jau nuo sausio mėnesio, kiekvieną ketvirtadienį, socialiniame tinkle „Facebook“, kviečiami dalyvauti renginių cikle „Virtualu, bet tikra“.

Pirmasis interaktyvus baltų kultūros centras „Baltų kelias“

Karantinas stabdė turizmo planus, tačiau darbai sektoriuje vyko intensyviai. Vienas tokių pavyzdžių – dar 2020 m. gruodžio mėnesį Šiauliuose įkurtas pirmasis baltų kultūros populiarinimo centras Lietuvoje. Centre šiuolaikinėmis technologijomis ir edukacinėmis veiklomis pristatoma baltų istorija, kultūra bei gyvensena.

„TrenkTuro“ karantininis atradimas: Solo žygiai

Atsiradus ribojimams organizuoti ekskursijas grupėms, „TrenkTuras“ ėmėsi Solo žygių pradžios. Anot iniciatorių, paslaugos populiarumą lėmė keliautojų noras pabėgti į gamtą – Solo žygių datos ir laikai buvo išgraibstyti vienas po kito. Nuotykių išsiilgę lietuviai nebijojo savarankiškai bristi ir pelkių takais.

Romantiškos vakarienės viešbučių kambariuose

Kūrybiškų sprendimų veikti karantino metu atrado ir šalies viešbučiai. Šie, švenčių ir pramogų išsiilgusiems tautiečiams, pasiūlė didelio populiarumo sulaukusias saugias, romantiškas vakarienes bei nakvynes viešbučių kambariuose. Transformuotos jaukios, privačios erdvės kvietė ne tik pabėgti nuo kasdienės rutinos, bet ir nerti į kulinarines keliones.

Virtualūs turai muziejuose, pilyse ir viešbučiuose

2020 m. pavasarį darbams akimirksniu persikėlus į virtualią erdvę, organizuoti pramogas internetinėje erdvėje taip pat tapo „new normal“. Tiesa, net ir Kalėdų laikotarpiu, apribojus judėjimą tarp savivaldybių, miestai savo šventiškai papuoštus miestus perkėlė į 3D turus internete. Tiesa, dar ir dabar galima leistis į virtualų turą po Vilniaus viešbučius, nuotoliniu būdu su gidu aplankyti Panemunės pilį, Gintaro muziejų.

„Gatvės gyvos“ audiogido programėlė

Pandemijos laikotarpiu į kitokį, individualų miesto pažinimą, pakvietė ir „Gatvės gyvos“. Keliautojams buvo pristatyta speciali „Gatvės gyvos“ audiogido programėlė, kurioje galima rasti įgarsintas ekskursijas skirtinguose Lietuvos miestuose. Gidų sukurti maršrutai kviečia pažinti ir miesto erdves, miegamuosius rajonus, ir išvaikščioti dar netryptus gamtinius takus.

Kultūros troškuliui malšinti – „MO muziejaus“ tinklalaidės

Užvėrus muziejų ir galerijų duris, kūrybiškų sprendimų nestokojantis „MO muziejus“ pakvietė meno bei kultūros gerbėjus leistis į įkvėpimo paieškas klausantis MO tinklalaidžių. Pokalbiai vystomi apie kūrybiškumą, muziką, teatrą, fotografiją, kiną, poeziją.

Kėdainiuose – „Radvilų televizija“

Kėdainių krašto muziejus karantino metu sukūrė teatralizuotą „Radvilų televiziją“. Tai – interaktyvus istorinis žaidimas „(Iš)gyvenk XVII a. Kėdainiuose“ internete, kuriame galima laimėti nemokamą apsilankymą Kėdainių krašto muziejuje ir jo padaliniuose. Žaidimas subalansuotas istorijos mylėtojams, puikiai tinkantis moksleiviams.

Pyragų receptų knyga iš visos Lietuvos

Lietuvos gimtadienio, Vasario 16-osios proga, kultūros sostinė Neringa pristatė unikalų karantininį projektą – pyragų ir kitų autentiškų lietuviškų skanumynų receptų knygą iš įvairių šalies regionų. Todėl nuo šiol, kūrėjai, kartu su Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacija, kviečia aplink Lietuvą keliauti ir savo virtuvėje. Elektroniniame leidinyje „Lietuvos gimtadienio pyragas“ randamų receptų pagalba galima nukakti iki Mažosios Lietuvos – paskanauti senovinio smėlio pyrago, ar gaminant garsųjį Napoleoną, kurį itin mėgo režisierius Juozas Miltinis, nusikelti į Panevėžį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.