Tai, ką žada atliekų vežėjai, aktualu ne tik Prienams

Prienų rajono savivaldybėje pasikeitė atliekų vežėjas – nuo rugpjūčio 10 dienos mišrių komunalinių ir maisto atliekų surinkimo paslaugas teikia bendrovė „Kauno švara“. Ji tikina jau susidūrusi su pirmaisiais iššūkiais.

Iššūkis, su kuriuo teko susidurti komunalininkams, yra maisto atliekų surinkimas.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Iššūkis, su kuriuo teko susidurti komunalininkams, yra maisto atliekų surinkimas.<br> A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 11:56 AM, atnaujinta Aug 29, 2021, 1:01 PM

Rugpjūčio 12 dieną įvyko savivaldybės vadovų susitikimas su naujo mišrių komunalinių ir maisto atliekų vežėjo Prienų rajone „Kauno švaros“ atstovais – įmonės generaliniu direktoriumi Sauliumi Lazausku ir įmonės Miesto valymo ir atliekų valdymo padalinio vadovu Pauliumi Kapitanovu.

„Kauno švaros“ direktorius teigė, kad pirmasis iššūkis, su kuriuo teko susidurti, buvo maisto atliekų surinkimas. Kadangi Kauno mieste tokios atliekos nerenkamos, o joms reikalinga speciali (sandaresnė) mašina, įmonė artimiausiu metu planuoja tokią įsigyti.

Direktorius taip pat informavo, kad įmonėje įdiegta programa, fiksuojanti kiekvieno konteinerio pakėlimą, veikia GPS sistema, kiekviename automobilyje yra filmavimo kamera. Prienų rajonui numatyti 2–3 nauji atliekų vežimo automobiliai.

Įmonės Miesto valymo ir atliekų valdymo padalinio vadovas patikino, jog atliekų išvežimo grafikai iki vasario tikrai nebus keičiami, kad nekiltų papildomų nepatogumų gyventojams. Pasak jo, vėliau pokyčių galbūt bus, bet viskas bus derinama iš anksto, kad gyventojai būtų tinkamai ir laiku įspėti.

Įmonių mišrios komunalinės atliekos bus vežamos ne vieną, o du kartus per savaitę – pirmadieniais ir penktadieniais.

S.Lazauskas taip pat pranešė, kad jau paskirtas atsakingas įmonės asmuo, kuris kuruos paslaugų teikimą Prienų rajono savivaldybės teritorijoje.

Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas išsakė savivaldybės lūkesčius. Anot jo, svarbiausia, kad būtų teikiama kokybiška paslauga, vyktų glaudus bendradarbiavimas, būtų greitai sprendžiamos iškilusios problemos.

Pagal pasirašytą sutartį bendrovė „Kauno švara“ yra įsipareigojusi nustatytais terminais plauti bendrojo naudojimo konteinerius (turi specialius automobilius). Taip pat gali pasiūlyti papildomas individualių konteinerių plovimo paslaugas pagal atskirus gyventojų užsakymus.

S.Lazausko teigimu, įmonės politika – ne tik išvežti atliekas, bet ir rūpintis, kad būtų paliekama kuo mažiau šiukšlių aplink bendrojo naudojimo konteinerius. Geriausia prevencija yra vaizdo stebėjimo kameros, todėl įmonė yra įsigijusi ir mobiliųjų vaizdo stebėjimo kamerų, kurias bendradarbiaudama su savivaldybe galėtų montuoti prie labiausiai šiukšlinamų bendrojo naudojimo konteinerių aikštelių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.