Siuntų pristatymo bendrovė perspėja: sukčiai naudojasi įmonės vardu

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje turinti „Omniva LT“ perspėja šalies gyventojus apie suaktyvėjusius bandymus sukčiauti prisidengiant bendrovės vardu. Įmonė informuoja, kad internetiniai sukčiai bando išvilioti mokėjimo kortelių duomenis siųsdami netikras nuorodas. „Omniva“ prašo būti dėmesingus ir atidžiai vertinti informaciją. Nė vienoje oficialioje įmonės valdomoje svetainėje neprašoma pateikti mokėjimo kortelės duomenų, pabrėžiama pranešime.

Perspėja šalies gyventojus apie suaktyvėjusius bandymus sukčiauti prisidengiant bendrovės vardu.
Perspėja šalies gyventojus apie suaktyvėjusius bandymus sukčiauti prisidengiant bendrovės vardu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2021, 1:44 PM

Padaugėjus pranešimų apie sukčiavimo atvejus, prisidengiant „Omnivos“ vardu, įmonė įspėja neatidaryti įtartinų nuorodų ir jokiu būdu nevesti asmens bei mokėjimo kortelės duomenų. Dažnu atveju sukčiai apsimeta skelbimų portale parduodamos prekės pirkėjais ir prašo atsiųsti ją per „Omniva“ kurjerį. Tuomet išsiunčia pardavėjui nuorodą į netikrą tinklalapį su forma, kurioje prašoma užpildyti mokėjimo kortelės duomenis.

Įmonė atkreipia dėmesį, kad po tam tikro laiko nuorodos būna nebeaktyvios. Nors sukčių nurodomos interneto svetainės išvaizda yra panaši į oficialias „Omniva“ valdomas svetaines, įmonė informuoja ir perspėja, kad ji neteikia tarpusavio atsiskaitymo paslaugų.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad įmonei priklauso ne viena interneto svetainė – omniva.lt, mano.omniva.lt, kaledos.omniva.lt, tarptautines.omniva.lt ir kitos, – tačiau nė vienoje iš jų neprašoma pateikti mokėjimo kortelės duomenų.

Įmonė teigia, kad, nenorint pakliūti į sukčių pinkles, būtina atkreipti dėmesį į kelis dalykus. Visų pirma – nuoroda į svetainę. Joje privalo būti visas oficialus interneto svetainės pavadinimas: jei matoma, kad nuorodoje rodoma tik dalis informacijos arba keista panašių žodžių kombinacija, puslapis netikras. Jei prašoma pateikti mokėjimo kortelės duomenis, puslapis taip pat nepriklauso įmonei „Omniva LT“, pabrėžiama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.