JAV paskelbė 500 mln. JAV dolerių ekonominės pagalbos paketą Ukrainai

Jungtinės Valstijos suteiks Ukrainai naują 500 mln. JAV dolerių pagalbą, kad padėtų vyriausybei Kyjive toliau mokėti atlyginimus, pensijas ir teikti paslaugas, ketvirtadienį pranešė iždo pareigūnas.

Doleriai pinigai valiuta<br>M.Juknevičiūtės nuotr.
Doleriai pinigai valiuta<br>M.Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 5:17 PM

Apie pagalbą, kuri, pasak pareigūno, būtina, kad humanitarinė padėtis šalyje nepablogėtų Rusijai tęsiant invaziją, iždo sekretorė Janet Yellen paskelbs trečiadienį susitikdama su Ukrainos ministru pirmininku Denysu Šmyhalu ir finansų ministru Sergejumi Marčenka.

Pinigai skiriami po kito praėjusį mėnesį paskelbto 500 mlrd. JAV dolerių pagalbos paketo Ukrainos ekonomikai ir, pasak pareigūno, Vašingtonas siekia pristatyti pagalbą Kyjivui kuo greičiau. Šią savaitę D. Šmyhalas pareiškė, kad jo vyriausybei reikia 5 mlrd. dolerių per mėnesį vien tam, kad galėtų tęsti veiklą vykstant šalies ekonomikos niokojimui.

Vakarų šalys, įskaitant Jungtines Valstijas, pastarosiomis dienomis stiprina pagalbą Ukrainai, šalies rytuose ir pietuose verdant kovoms, paramą didina ir TVF bei Pasaulio bankas. Prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino tiekti daugiau ginklų sakydamas, kad Ukrainai jų vis dar nepakanka, nepaisant milijardinės Vakarų karinės pagalbos, privertusios Rusiją nukreipti savo puolimą nuo Kyjivo į šalies rytus.

TVF perspėjo apie niokojantį karo poveikį ekonomikai tiek Ukrainoje, tiek užsienyje. Dėl karo Ukrainos ekonomika šiais metais trauksis 35 proc., o Rusijos – 8,5 procento. Vašingtone įsikūręs krizių skolintojas šią savaitę taip pat perspėjo, kad „seisminiai“ karo padariniai plinta visame pasaulyje, ir sumažino pasaulinį augimą iki 3,6 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?