Šilumą ir klientų pinigus taupys vykdydami efektyvią priežiūrą

Su nerimu artėjančio šildymo sezono laukiantiems vilniečiams pagalbos ranką tiesia „Mano BŪSTAS“, pasirūpinęs, kad visuose įmonės prižiūrimuose daugiabučiuose būtų užtikrintas taupus ir efektyvus šilumos vartojimas. Be įprastų ir kasdienių šilumos ūkio priežiūros darbų šilumą bei gyventojų pinigines nuo didesnių išlaidų bendrovė saugos pasitelkdama ir išmaniuosius sprendimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-13 09:00

Ne vienus metus taupyti šilumą daugiabučiuose skatinęs „Mano BŪSTAS“ šiemet tam skyrė itin didelį dėmesį. Ir nors daugiabučio prižiūrėtojas negali įtakoti energijos resursų kainų, nes jas nustato rinka bei reguliuoja valstybė, įmonės specialistai, pasitelkę žinias ir modernių priemonių arsenalą, ateinančią žiemą padės mažinti suvartojamos šilumos kiekius daugiabučiuose namuose. Dėl to bendrovėms klientai nepermokės už centralizuotai tiekiamą šilumą.

Reaguoja čia ir dabar

„Mano BŪSTAS“ Vilniaus regione prižiūri 1806 šilumos punktus, iš kurių net 98 proc. yra modernizuoti. Tai reiškia, kad šie punktai, palyginti su senais šilumos mazgais, žymiai efektyviau paskirsto šilumą ir dėl to mažėja energijos poreikis visame name.

„Automatizuoti šilumos punktai reaguoja į lauko temperatūrą ir pagal tai reguliuoja tiekiamo šilumos srauto intensyvumą į namą. Jeigu lauke staiga atšilo, į butus automatiškai tiekiama mažiau šilumos, jie neperkaista, o namas bendrai suvartoja mažiau energijos. Ir atvirkščiai – jei lauke atšąla, sistema automatiškai į tai nedelsiant reaguoja ir užtikrina, kad butuose būtų šilta“, – aiškino už šilumos ūkio priežiūrą atsakingas „Mano BŪSTO“ atstovas Julius Žilinskas.

Išmanūs sprendimai

Jo teigimu, ne mažiau svarbu, kad net ir automatizuoti šilumos punktai būtų nuolat ir profesionaliai prižiūrimi, nes tai taip pat padeda sumažinti suvartojamos šilumos kiekius. Todėl net 82 proc. šilumos punktų „Mano BŪSTO“ specialistai valdo pasitelkę išmaniąsias technologijas, kurios leidžia dar efektyviau reguliuoti šilumos pasiskirstymą ir suvartojimą daugiabučiuose.

„Mūsų patyrę specialistai nuolat stebimi tokių punktų parametrus tiek kompiuteriuose, tiek lankydamiesi šilumos mazguose. Tai sudaro galimybę čia ir dabar keisti šilumos parametrus taip, kad būtų užtikrinamas kuo efektyvesnis energijos resursų vartojimas. Stebėdami temperatūrų pokyčius lauke galime greitai priimti atitinkamus sprendimus – sumažinti arba padidinti šilumos tiekimą. Tai labai svarbu, nes realiu laiku vykdoma stebėsena bei pagal tai įgyvendinami sprendimai leidžia optimizuoti šilumos suvartojimus name. Mūsų klientams tai reiškia komfortą butuose, taupų šilumos vartojimą ir atitinkamai mažesnes sąskaitas“, – akcentavo J.Žilinskas.

Didžiausias efektas – renovacija

„Mano BŪSTO“ atstovo teigimu, efektyviai prižiūrimi automatizuoti šilumos punktai šilumos suvartojimą daugiabutyje padeda sumažinti vidutiniškai 8–11 proc. Tai reiškia, kad dauguma įmonės klientų gaus iki dešimtadaliu mažesnes šildymo sąskaitas negu tie, kurių namuose įrengti seni šilumos punktai, o jų priežiūra vykdoma tik periodiškai ir pasenusiomis metodikomis.

Vis dėlto, artėjantį šildymo sezoną mažiausiai rūpesčių dėl brangstančių energijos išteklių turės renovuotų namų gyventojai. „Mano BŪSTAS“ Vilniuje jau modernizavo ar baigia renovuoti 53 daugiabučius namus. Skaičiuojama, kad modernizacijos dėka taupymo ir mažų sąskaitų naudą pajus 1972 butų gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.