Gruodžio mėnesiais į taromatus sumetama mažiausiai pakuočių

Į taromatus gruodžio mėnesiais surenkama mažiausiai plastiko bei stiklo butelių ir metalinių skardinių, sako prekybininkai.

Taromatas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Taromatas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2023, 6:59 PM

Taromatus prižiūrinčios įmonės teigimu, praėjusį gruodį tuščios taros atnešta mažiausiai per pastaruosius kelerius metus, išskyrus 2021-uosius, kada dėl kovido buvo įvesta daug suvaržymų.

Prekybos tinklo „Maxima“ Prekybos departamento direktorė Liusana Krivonė BNS sakė, kad pernai daugiausiai taros buvo surinkta liepą ir rugpjūtį – trečdaliu daugiau nei įprastai, o vidutiniškai per mėnesį taromatuose surenkama daugiau nei 22,2 mln. taros.

Taromatus administruojančios įmonės „Užstato sistemos administratorius“ vadovas Gintaras Varnas sako, kad daugiausia taros pristatyta priešpaskutinę metų dieną.

„Gruodžio 21–23 dienomis buvo surenkama 1,6 mln. plastiko bei stiklo butelių ir metalinių skardinių per dieną, po savaitės, 28–30 dienomis – 2,1 mln. gėrimų pakuočių, o, pavyzdžiui, 30 dieną 2,4 mln. kai tuo tarpu gruodžio 21-ąją tik 1,4 mln.“, – BNS teigė G. Varnas.

Pasak jo, lyginant 2019–2022 metų gruodžio mėnesių duomenis, pernai taros pristatyta į taromatus buvo mažiausiai. Mažiau buvo surinkta tik 2020 metų gruodį, kai galiojo karantino suvaržymai.

G. Varnas mano, kad 2022 metų gruodį į taromatus pakuočių atnešta mažiau todėl, kad taupydami dėl išbrangusios elektros, žmonės mažiau pirko.

Praėjusį gruodį į taromatus atnešta 43 mln. butelių ir skardinių – beveik antra tiek mažiau negu vasarą: pavyzdžiui, praėjusią liepą į taromatus pristatyta 74 mln. pakuočių, o rugpjūtį – 77 mln.

2021 metų gruodį į taromatus pristatyta 44 mln. pakuočių, 2020-aisiais – 41 mln., o 2019-ųjų – 45 mln.

„Parduotuvių personalas tomis dienomis gal mažiau laiko turėjo, labiau užimtas buvo dėl pirkėjų gausios ir darbo salėje, rečiau spėjo nubėgti prie taromato, kai jis prisipildydavo“, – BNS teigė G. Varnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.