Saulės elektrines įsirengti planuoja ir socialiai remtinos šeimos: kreipėsi dėl kompensacijų

Pasibaigus kvietimui teikti paraiškas, Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) sulaukė 130 socialiai remtinų asmenų prašymų kompensacijoms už saulės elektrinės ar šilumos siurblio, biokuro katilo įsigijimą ir įrengimą. Prašoma suma siekia beveik 1,2 mln. eurų, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Saulės elektrinės, šilumos siurblio ar biokuro katilo įrengimas kompensuojamas iki 85 procentų pagal patvirtintus fiksuotus įkainius.<br>ESO nuotr.
Saulės elektrinės, šilumos siurblio ar biokuro katilo įrengimas kompensuojamas iki 85 procentų pagal patvirtintus fiksuotus įkainius.<br>ESO nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-01 12:10, atnaujinta 2023-08-03 16:34

„Palengvinti išaugusių energetikos išteklių naštą taip pat paskatinti prisidėti prie atsinaujinančių energijos išteklių ir gamtos apsaugos turi apimti ir socialiai jautrias ir labiau pažeidžiamas grupes. Ši finansinė paskata leis gyventi švariau, naudoti tvarius sprendimus ir atsisakyti iškastinio kuro skatiname ir mažas pajamas gaunantiems gyventojams“, – sako APVA Klimato kaitos skyriaus vedėja Agnė Markauskienė.

Pasinaudoti tokia parama galėjo gyventojai, kurie socialinės paramos informacinėje sistemoje (SPIS) buvo ne mažiau kaip 6 mėnesiai registruoti kaip socialiai remtini asmenys, rašoma pranešime.

Minsiterija pažymi, kad saulės elektrinės, šilumos siurblio ar biokuro katilo įrengimas kompensuojamas iki 85 procentų pagal patvirtintus fiksuotus įkainius. Pavyzdžiui, įsirengus 5 kW saulės elektrinę kompensacinė išmoka siektų 6238 eurus, o 9 kW šilumos siurblį oras-vanduo kiek daugiau nei 5 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.