Prieš pavasario darbymetį visi keliai veda į agroverslo Meką

Tikriausiai Lietuvoje nerastume žemdirbių, negirdėjusių apie tarptautinę žemės ūkio parodą „Ką pasėsi..“. Tradiciškai pavasarį Kauno rajone vykstanti paroda yra puiki vieta susipažinti su naujausia žemės ūkio technika, paragauti kokybiškų produktų, įsigyti išradingų amatininkų kūrybos darbų. Paroda vienodai įdomi ir miesto, ir kaimo gyventojams. 

Ką pasėsi... žemės ūkio paroda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ką pasėsi... žemės ūkio paroda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 4:15 PM

Jau beveik ketvirtį šimtmečio ši paroda, vykstanti Aleksandro Stulginskio universitete (ASU), auga kartu su žemės ūkiu, į kurį sparčiai žengia naujausios technologijos. Ne veltui „Ką pasėsi..“ vadinama tikra agroverslo meka, liudijančia sėkmingą žemės ūkio mokslo, verslo ir žemdirbių partnerystę.

Vis dėlto auginti kraštą yra nelengva užduotis. Tai, kad apie žemės ūkį šiandien ne visada pagarbiai kalbama, parodos atidarymo metu pastebėjo ir Seimo Pirmininkas prof. Viktoras Pranckietis, ir žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. „Žemės ūkis yra labai svarbi Lietuvos ekonomikos dalis. Šiuo metu sprendžiama daug svarbių žemės ūkiui klausimų, tikimės, kad politikams užteks blaivaus proto ir politinės valios rasti balansą“, – kalbėjo ministras B. Markauskas. 

Gausiausia – žemės ūkio technikos ekspozicija

Šiemet parodoje dalyvauja virš 300 įmonių ir organizacijų, apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų. Didėjantį parodos populiarumą įrodo tai, kad net 15 proc. dalyvių joje dalyvauja pirmą kartą. Tarp parodos dalyvių yra ir Estijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos atstovų. 

„Ką pasėsi..“  yra paroda, kur ūkininkai atvažiuoja ne tik pasižiūrėti, bet ir pirkti. Kaip ir kasmet, parodoje labiausiai išsiskiria sunkioji žemės ūkio technika. Lauko erdvėse ir uždaruose paviljonuose demonstruojami kombainai, traktoriai, purkštuvai, smulkintuvai ir kita naujausia technika. Ji užima net 42 tūkst. kv. m. plotą. Paviljonuose įsikūrę įmonės, pristatančios trąšas, augalų priežiūros priemones, techniką, technologijas, fermų įrangą, konsultavimo ir kitas paslaugas. Smulkiojo verslo atstovams – sodinukų augintojams ir amatininkams – skirtas ASU skveras.

Tačiau žmones traukia ne vien tik įspūdinga technika ar galimybė įsigyti norimos veislės sodinukų – paroda nuo pat pirmųjų savo dienų užtikrino, kad ją papildys ir inovacijas propaguojanti šviečiamoji programa. Šiemet lankytojų laukia 43 seminarai, du forumai ir viena konferencija. Programa apima pačias įvairiausias temas – savo sukauptomis žiniomis ir patirtimi dalinsis ASU mokslininkai, įvairių ministerijų ir draugijų specialistai.
  
Kadangi paroda vyksta ASU teritorijoje, svarbus jos skiriamasis bruožas – jaunų žmonių gausa. „Šiuolaikinis žemės ūkis žengia sparčiais žingsniais, į jį ateina modernios technologijos. Investicijos į jaunimą visada atsiperka“, – dėmesį į mokslo svarbą atkreipia ASU rektorius prof. Antanas Maziliauskas.  

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.