Ekologiškų produktų mėgėjus savaitgalį džiugins „EKO Mugė 2018“

        Jau šį šeštadienį, gegužės 12 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje šurmuliuosianti nemokama „EKO Mugė 2018“ sukvies visus norinčius įsitikinti, jog aplinkai draugiškas gyvenimo būdas yra įdomus ir neverčia atsisakyti patogaus ir stilingo gyvenimo būdo.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 3:21 PM, atnaujinta May 11, 2018, 4:48 PM

         Renginio metu lankytojai galės ne tik įsigyti natūralių ar ekologiškų produktų, sužinoti apie ekologišką statybą, pridėtinio cukraus pakaitalus, tačiau taip pat galės sudalyvauti išskirtinėse veiklose. „EKO Mugė 2018“ metu didelis dėmesys bus skiriamas lankytojų švietimui bei sąmoningumo didinimui darnaus vystymosi, aplinkai draugiško gyvenimo būdo, ekologijos bei ateities ekonomikos – žiedinės ekonomikos, temomis. Viso renginio metu vyks dirbtuvėlės „Nešiukšlės“, kuriose lankytojai galės įsitikinti, jog nebenaudojami daiktai gali būti panaudojami antrą kartą, tokiu būdu išvengiant atliekų ir toliau paliekant daiktą vartojimo grandinėje. Natūralios kosmetikos gerbėjos galės aplankyti kremo gamybos demonstracines dirbtuvėles. Patarimų netrūks ir siekiantiems buityje išvengti pavojingų buitinės chemijos gaminių bei norintiems išmokti skaityti buitinės chemijos produktų etiketes. Renginio programoje numatomos ir natūralaus, sveikatai ir gamtai nepavojingo namų kvapiklio dirbtuvėlės. Visi, neturintys savo žemės, tačiau norintys užsiauginti daržovių arba turintys žemės, tačiau jos nenaudojantys – bus kviečiami daugiau sužinoti ir prisijungti prie iniciatyvos „Cool Ūkis“ – tai puikus dalijimosi ekonomikos pavyzdys. Renginio lankytojai bus skatinami mažinti plastiko kiekį buityje, turės galimybę padiskutuoti, pasitarti ir išklausyti asmeninės patirties tų, kurie savo versle ir buityje taiko vis daugiau žiedinės ekonomikos ir gyvenimo be atliekų principus.

       „EKO Mugė 2018“ skirtas visai šeimai, tad čia veiklos ras ir mažieji. Specialiai iš Europos Komisijos vaikams ir jaunimui atkeliauja žaidimas žaliųjų miestų tema. Dirbtuvėlėse „Nešiukšlės“ savo kūrybiškumą galės išmėginti ir renginio mažieji lankytojai. Vaikų, jų tėvelių ir visų gamtos mylėtojų laukia turas „Pasimatuok eigulio kepurę Nemuno saloje“. Renginio organizatorės Kristinos teigimu, siekiant darnaus šalies vystymosi, itin didelis dėmesys turi būti skiriamas vaikų švietimui ekologijos tematika. 

         Pirminė renginio idėja išaugo į kompleksinę mugę su edukacine programa. „Jeigu nors keli renginio lankytojai iš jos išeis su noru ir pasiryžimu nors kažkiek pakeisti savo kasdieninius įpročius ir gyvenimo būdą tam, kad jis būtų draugiškesnis aplinkai – mūsų tikslas bus įgyvendintas su kaupu“ – teigia organizatoriai.

       „EKO Mugė 2018“ vyks jau šį šeštadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.