Ūkininkai kenčia nuo sausros, bet nesidraudžia

Lietuvą alinanti sausra jaukia ūkininkų darbą, bet nors žemdirbiams siūloma apsidrausti nuo sausros, to per trejus metus nepadarė nė vienas ūkininkas, rašo „Verslo žinios“. 

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas teigia, kad ūkininkai draustųsi, jeigu tam būtų sudarytos geresnės sąlygos, bet dabartinė sistema tiesiog neveikia.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas teigia, kad ūkininkai draustųsi, jeigu tam būtų sudarytos geresnės sąlygos, bet dabartinė sistema tiesiog neveikia.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 9:16 AM

Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas teigia, kad ūkininkai draustųsi, jeigu tam būtų sudarytos geresnės sąlygos, bet dabartinė sistema tiesiog neveikia.

„Draudikai ir valstybė sako, kad reikia draustis, bet nepasako visos tiesos (...) Norint, kad į žalos atlyginimą įsijungtų valstybė, stichinė sausra turi būti paskelbta visos šalies mastu. Jeigu ji fiksuojama pavienėse savivaldybėse, tuomet iš valstybės fondo ūkininkai nieko negauna – 30 proc. finansuoja draudikai, bet to gali neužtekti net draudimo įmokoms padengti“, – VŽ cituoja J. Talmantą.

BNS primena, kad Žemės ūkio ministerija pranešė ketinanti padėti nuo sausros kenčiantiems ir Europos Sąjungos (ES) paramą gaunantiems ūkininkams. Pirmadienį nuspręsta netaikyti sankcijų ūkininkams, nepasiekiantiems privalomų ES paramos rodiklių. 

Stichinė sausra praėjusią savaitę paskelbta jau 5-iose – Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Trakų rajono ir Kalvarijos – savivaldybėse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.