„Agrokoncernas“: viešojoje erdvėje eskaluoti pažeidimai nepasitvirtino

„Verslą ir mokesčių mokėjimą prižiūrinčios Lietuvos institucijos, tikrinusios su bendrove „Agrokoncernas“ susijusias įmones, esminių pažeidimų nenustatė“, rašoma „Agrokoncerno“ išplatintame pranešime.

Naisių vasaros šeimų festivalis 2018. <br>G.Šiupario nuotr.
Naisių vasaros šeimų festivalis 2018. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2018, 2:38 PM

Lietuvos Banko priežiūros tarnyba, atlikusi tyrimą, informavo, kad „Agrokoncernui“ sudarant ūkininkams sąlygas taikyti mokėjimų atidėjimus, įstatymų nuostatos nepažeidžiamos.

Aplinkos apsaugos agentūra, išnagrinėjusi bendrovės „Žemės ūkio inovacijų centras“ prašymą, teisės aktuose nustatyta tvarka išdavė leidimą Jakštonyse laikyti laukinius gyvūnus, o Kaišiadorių rajono savivaldybės administracijos direktorius sutiko su gyvūnų laikymo sąlygomis ir jiems skirta teritorija.

Valstybinė mokesčių inspekcija, tikrinusi „Agrokoncerno“ paramos gavėjus  („Naisių bendruomenė“, VšĮ „Baltų arena“, paramos ir labdaros fondą „Švieskime vaikus“ ir VšĮ „Naisių teatras“), nenustatė neatitikimų šalies teisės aktams gaunant ir naudojant paramą, taip pat nenustatė paramai ir labdarai skirtų taisyklių pažeidimų. Esminių mokestinių pažeidimų nenustatyta ir atliekant bendrovės „Žemės ūkio inovacijų centras“ mokestinį vertinimą, dėl kurio vykdomų statybų viešumoje pasirodė nepagrįsta ir tiesos neatitinkanti informacija. 

„Valstybės institucijų atlikti tyrimai su mumis siejamose įmonėse parodė, kad „Agrokoncernas“ laikosi ne kartą viešai išsakytų skaidraus ir socialiai atsakingo verslo principų. Nuo bandymų griauti verslo reputaciją ir toliau ginsimės faktais, įrodančiais mūsų veiklos teisėtumą“, - sako UAB „Agrokoncerno grupė“ generalinis direktorius Valdas Eimontas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.