Klaipėdiečiams teks mokėti už automobilio laikymą kieme

Nesulaukusi didesnio pasipriešinimo iš gyventojų, uostamiesčio valdžia įgyvendino savo ketinimus – apmokestino ir automobilių laikymą kiemuose. Ši naujovė įsigalios nuo kitų metų sausio. Centrinėje miesto dalyje gyvenantiems vairuotojams teks mokėti tokio paties dydžio rinkliavą, kaip ir gatvėje – 2 arba 3 litus už valandą. Šitaip siekiama sudrausminti atvykėlius iš kitų miestų, piktybiškai vengiančius mokesčio ir nemokamos vietos ieškančius senamiesčio kiemuose.

Į Klaipėdą atvykstantiems svečiams nebebus galimybių išvengti rinkliavos.<br>E. Petkutė
Į Klaipėdą atvykstantiems svečiams nebebus galimybių išvengti rinkliavos.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 26, 2012, 4:42 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:06 PM

Nuo sausio 1-osios gyvenantieji vadinamojoje geltonojoje zonoje už valandą mokės po 2 litus, raudonojoje – po 3 litus. Būsto nuosavybės dokumentus pateikę asmenys galės už simbolinius 5 litus įsigyti metinį leidimą ir kieme automobilį laikyti nemokamai. Tokią pačią teisę įgis ir legalias nuomos sutartis pasirašę butų nuomininkai. Metinis leidimas laikyti ir antrąjį šeimos automobilį kainuos 250 litų.

Apie būtinybę apmokestinti uostamiesčio centrinės dalies kiemus prabilta dar pavasarį. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kvietė gyventojus aktyviai reikšti nuomonę ir diskutuoti, tačiau sulaukta nedaug atsiliepimų. Ketvirtadienį šiam sprendimui papildyti kelerius metus jau galiojančią rinkliavą pritarė savivaldybės taryba. Tikimasi, kad įsigaliojęs mokestis padės nuo automobilių kiek atlaisvinti kiemus, į kuriuos grūdasi iš kitų miestų atvykstantys ir už stovėjimą gatvėse vengiantys mokėti vairuotojai.

Patvirtinta ir dar viena naujovė – mėlynoji zona, kuriai priskirtos iki šiol neapmokestintos teritorijos – aikštelė prie Šiaurinio rago – Senosios Smiltynės perkėlos, taip pat aikštelės Bangų, Daržų gatvėse ir prie Senojo turgaus. Čia teks mokėti kiek mažiau nei kitur – už keturias valandas – 2 litus, už stovėjimą iki 8 valandų – 4 litus.

Vasaros sezono metu apmokestintos ir paplūdimių prieigos. Šiose aikštelėse nuo gegužės iki rugsėjo pabaigos už pusantros valandos stovėjimo tenka mokėti po litą. Rinkliava galioja nuo 10 iki 20 valandos. Kitose Klaipėdos miesto zonose rinkliava galioja darbo dienomis nuo 8 iki 18 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.