Vėtra Lazdijų rajone bendrovei padarė 300 tūkst. litų nuostolių

Sekmadienio vakarą Šventežerio miestelyje (Lazdijų rajonas) praūžusi vėtra čia įsikūrusiai uždarajai akcinei bendrovei “Pietų terminalas” padarė per 300 tūkst. litų nuostolių.

Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

Jul 30, 2012, 8:19 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:36 PM

Įsisukę oro gūsiai nugriuvusio pastato sienų lakštus mėtė ant gretimai esančių sandėlių pastatų. Pramušus pastarųjų stogų skardinę dangą, įsisukęs vėjas nuplėšė ir gretimų pastatų stogus, sienų apdailos plokštes.

Bendrovė šiuos pastatus buvo neseniai suremontavusi: įrengusi šlaitinius stogus, juos uždengusi nauja danga, naujai apkalusi pastatų išorę.

Pastatai ir jame esantis turtas nebuvo apdrausti.

„Kreipsimės pagalbos į Lazdijų rajono savivaldybę. Patys vargu ar pajėgsime savomis lėšomis atstatyti gamtos stichijos padarytą nuostolį“, - sakė bendrovės direktorė Roma Valinčienė. Verslininkė tikina neabejojanti, jog nuostoliai būtų buvę mažesni, jei ne vietos prokuratūros aplaidumas.

„Dar 2010 metais pradėtame ikiteisminiame tyrime mūsų bendrovė buvo įpareigota saugoti dalį minėtų pastatų, dėl kurių vyksta teisminis ginčas. Šių metų liepos 18 dieną raštu informavau Lazdijų rajono apylinkės prokuratūros vyriausiąją prokurorę apie saugojimui patikėtų pastatų kritinę būklę ir prašiau prisiimti atsakomybę, jei palaikiai pastatai užgrius kokį žmogų ar griūdami sugadins įrengimus. Tačiau jokių žingsnių imtasi nebuvo, aš net negavau atsakymo iš teisėsaugininkų“, - sakė bendrovės „Pietų terminalas“ direktorė R. Valinčienė.

Lazdijų rajono apylinkės prokuratūroje lrytas.lt patikino, kad nuo 2010 metų yra atliekamas tyrimas baudžiamojoje byloje, kurioje bankrutavusios bendrovės, nuomojusios sandėlius iš „Pietų terminalo“, bankroto administratorius kaltina bendrovės „Pietų terminalas“ atstovus pasisavinus dalį jiems priklausančių įrenginių.

Pasak teisėsaugininkų, šioje byloje įtarimai dokumentų klastojimu ir savivaldžiavimu pareikšti „Pietų terminalo“ direktorei R. Valinčienei bei jos sutuoktiniui Petrui Valinčiui.

Atsakyti dėl jų atstovaujamai bendrovei patikėtų ir neišsaugotų pastatų ir įrengimų neteks. „Prieš gamtą žmogus bejėgis, o įstatyme yra tokia teisinė sąvoka, kaip „nenugalima jėga“. Ne tų žmonių kaltė, jog vėtra įsisuko į jų bendrovės teritoriją“, - sakė Lazdijų prokuratūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.