Palangos valdžia nusprendė pailginti vasarą

Palangos savivaldybė ketina pailginti automobilių stovėjimo apmokestinimo laikotarpį ir iš šios rinkliavos į kurorto biudžetą papildomai gauti daugiau kaip 100 tūkst. litų.

Į Palangą žmones privilioja ne tik atostogos ir smagūs renginiai.<br>T. Bauras
Į Palangą žmones privilioja ne tik atostogos ir smagūs renginiai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus ("Lietuvos rytas")

Aug 2, 2012, 10:00 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:59 PM

Šiuo metu automobilių stovėjimo rinkliava kai kuriose miesto gatvėse numatyta tik vasaros laikotarpiu nuo birželio iki rugsėjo.

Per tris mėnesius savivaldybė šįmet planavo gauti pusę milijono litų.

Tačiau per birželį ir liepą už automobilių stovėjimą pavyko surinkti tiktai apie 310 tūkstančių litų.

Mažai tikėtina, kad per rugpjūtį savivaldybė gaus trūkstamus beveik 200 tūkst. litų.

Pabūgusi, kad rinkliavos pajamų planas nebus pasiektas, Palangos valdžia nusprendė pailginti automobilių apmokestinimo laikotarpį.

Artimiausiam tarybos posėdžiui rengiamas sprendimo projektas, kuriuo automobilių stovėjimą numatyta apmokestinti nuo gegužės iki rugsėjo vidurio.

Be to, Palangos politikams bus siūloma pritarti likusį metų laiką šią rinkliavą savaitgaliais rinkti populiariausiose kurorto vietose: Vytauto, S.Daukanto ir Vasario 16-osios gatvėse.

Pagal pirminius skaičiavimus, taip miesto biudžetas būtų papildytas mažiausiai dar 100 tūkst. litų.

Pavasario pabaigoje ir rugsėjo pradžioje Palangą aplanko daug poilsiautojų. Jei šiuo laikotarpiu pajūryje geri orai, automobilių mieste būna ne ką mažiau nei vasarą.

„Gegužės pabaiga ir rugsėjo pradžia dar yra vasaros sezono dalis, todėl automobilių stovėjimo apmokestinimas šiuo laikotarpiu visai logiškas.

Juo labiau kad prieš keletą metų kurorto tarybos patvirtintu sprendimu laikotarpis nuo gegužės 15-osios iki rugsėjo 15 dienos oficialiai įvardytas kaip vasaros sezonas, kurio trukmė – 4 mėnesiai.

Į Palangą nemažai automobilių savaitgaliais suvažiuoja ir ne sezono metu.

Manau, kad tie, kurie nori mašinas pasistatyti miesto centre ir arčiau jūros, gali už tai ir susimokėti”, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Rinkliava už automobilių stovėjimą ištisus metus buvo renkama jau anksčiau. Tačiau po savivaldos rinkimų naujoji miesto taryba pernai nusprendė rinkliavos laikotarpį sumažinti iki trijų vasaros mėnesių.

Taip buvo tikimasi ne sezono metu į Palangą pritraukti daugiau žmonių.

Tokios politikų prognozės nepasiteisino. Žiemą kurorto svečių, kurie miesto gatvėse galėjo nemokamai statyti automobilius, labai nepagausėjo.

Labiausiai savivaldybės Rinkliavų centras apgailestavo negalėdamas automobilių stovėjimo apmokestinti Naujųjų metų ir Stintų šventės metu, kai Palangą apguldavo atvykėlių mašinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.