Svajonių namų ekspertas: kuo kėdė skiriasi nuo taburetės?

Įsirengdami savo svajonių namus vis svarstote, ar krištolinis močiutės šviestuvas tiks prie naujo subtilaus interjero? O gal abejojate, ar naujai įsigyta rudos spalvos sofa gražiai atrodys ryškiomis spalvomis išdažytoje svetainėje? Galvos skausmą jums kelia maža virtuvė – bijote, kad vietos kulinarinėms kelionėms joje bus per mažai?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-02 12:57, atnaujinta 2018-03-17 15:49

Turite klausimų? Kreipkitės patarimo. Į klausimus apie naujausias interjerų madas ir jų pritaikymą jūsų svajonių namuose atsakys UAB „YCL“ interjero dizaineris Tautvydas Vileikis.

Sveiki. Virtuvės grindys - tamsus laminatas, kuris dera prie šviesių baldų, bet yra nepraktiškas. Kaip galėčiau apsaugoti tas grindis prie viryklės, maisto ruošimo zonoje? Ačiū už atsakymą. (Vida)

Į šį klausimą geriau atsakytų grindų dangomis prekiaujančių įmonių atstovai.

Sveiki, ką manote apie tai, jei nedideliame vonios kambaryje įdėtume sulankstomas duris? (Elvyra)

Viskas priklauso nuo to, kokia tokių durų funkcija. Jei tokiu būdu norite atskirti vonios kambarį nuo kitų patalpų, tai gali būti nepraktiška dėl menkos izoliacijos – iš vonios kambario drėgmė sklis į kitas patalpas. Kita vertus, tai puiki alternatyva, jei jūsų būstas nedidelis. Tokiu atveju patalpa turi būti gerai ventiliuojama, kad nesikauptų drėgmė.

Kokia spalva dera prie šviesiai oranžinės? Norime dažyti laiptinę dviem spalvomis. (Jurgita)

Jei tai - daugiabučio laiptinė, spalvos turėtų būti kuo ramesnės, universalesnės. Tiktų pilka ar balta. Jei tai privati laiptinė, viskas, kaip anksčiau rašėme, priklauso nuo jūsų būdo. Tad „spalvinguoju“ atveju, kuris gali greičiau atsibosti, galimas derinimas su ruda ar net mėlyna.

Sveiki. Patarkite, kokios spalvos miegamojo kambario romanetes pasirinkti, jei kambarys išdažytas šviesia (beveik balta) spalva, o viena siena ryškiai vyšninės spalvos? Šviestuvai bei lovos karkasas juodos spalvos. Langai - per visą sieną. (Jūratė)

Kuo mažiau spalvų, tuo lengviau modeliuoti erdvę. Rinkitės sienos arba vyšninės spalvos romanetes.

Kokia spalva patartumėte dažyti sienas nedidelėje svetainėje su tamsiai ruda odine kampine sofa? Ar rinktis kampines juostas lubų kraštams apipavidalinti? Ar vis dar madingi tokie dalykai, kaip lipdiniai aplink lubų šviestuvą ir panašiai? Dėkoju. (Reda)

Klausiate mano patarimo, todėl norėčiau jus atkalbėti nuo butaforijos ir praeities imitacijos. Nebent gyventumėte istoriškai vertingame name.

Kuo kėdė skiriasi nuo taburetės? (Indrė)

Kėdė turi 1-4 kojas ir atlošą nugarai. Gali turėti ir porankius. Taburetė turi tik kojas.

Sveiki. Gaminuosi svetainės baldus. Televizorius bus pritvirtintas prie ant sienos užkabintos plokštės. Sienos šviesios, svetainės baldai balti, o plokštę norėčiau daryti tamsiai rudą, bet labai tamsaus atspalvio nenoriu. Ar tiktų kakavinis atspalvis? Kokį jūs patartumėte? (Giedrė)

Ko gero, televizorius bus juodas - kontrastingas visai aplinkai, todėl vidutinis spalvos tamsumas, kad ir kakavinio atspalvio, turėtų tikti.

Laba diena. Norėčiau paklausti, ar galima seną baldą - veidrodį su staleliu, pagamintą Smetonos laikais, - padengti šviesesniais dažais-impregnantais, kad baldas taptų truputį „linksmesnis“, įgautų naują išraišką, bet nebūtų pažeistas jo autentiškumas. Ačiū už atsakymą. (Raimonda)

Kad nesugadintumėte baldo, reiktų atkreipti dėmesį, koks yra dabartinis baldo paviršius. Gali reikti jį pirmiausia nušlifuoti, pašiaušti paviršių ar kitaip paruošti dažymui. Taip pat atidžiai rinkitės dažus. Patartumėme pasikonsultuoti su baldų restauruotojais bei gero dažų salono specialistais.

Kaip geriau išplanuoti kvadrato formos 40 kv. m butą? (Giedrius)

Apie mažus butus jau rašėme. Svarbiausia čia - erdvė. Neužgožkite jos smulkmenomis, daiktais, spalvomis, nefunkcionaliais sprendimai.

Ar vieno kambario bute (atskira vonia ir su virtuve sujungtas didelis kambarys) tiktų raudonai nudažyta pagrindinė siena. Kitos sienos būtų baltos ir kreminės spalvų? (Ramūnas)

Kodėl gi ne? Aktyvios spalvos ilgainiui pabosta. Be to, vieną sieną paprasta perdažyti.

Kokia spalva dažyti tamsaus koridoriaus sienas, kad jis vizualiai atrodytų didesnis? Koks apšvietimo tipas padėtų praplėsti erdvę? (Laura)

Spalva turėtų būti šviesi, o koloritas priklauso nuo jūsų skonio. Apšvietimo tipas - kuo platesnis nekoncentruotas, reflektuojantis į lubas.

Namo stogas raudonas (molio spalvos), sienos ryškiai geltonos ir baltos. Kokia spalva dažyti namo pamatą? (Lidija)

Aktyvių spalvų namą „nuramintų“ pilkas cokolis.

Kokia minkštoji dalis tiktų prie tamsaus riešuto spalvos itališkų blizgiu laku dengtų baldų (komoda su veidrodžiu, žurnalinis staliukas, indauja ir televizoriaus staliukas). Gal oda? (Algimantas)

Vien spalva ir kilmė neapibrėžia baldų dizaino. Neaišku, kokio stiliaus jūsų minėti baldai, todėl atsakymas gali būti labai abstraktus. Ko gero tiktų šviesios, kreminės ar baltos odos baldas.

Kaip apskaičiuoti orientacinę baro interjero kainą, kad būtų galima ją įtraukti į verslo planą? (Povilas)

Pasikonsultuoti su baldų gamintojais. Jei barą darysitės patys – įvertinkite jo matmenis ir reikalingas statybines medžiagas bei darbo sąnaudas.

Laba diena, Tautvydai. Norėčiau paklausti, kokios spalvos grindis ir plintusus rinktis, jei patalpa yra labai žema. (Jovita)

Kuo šviesesnius.

Laba diena, gerbiamas Tautvydai! Kur riba tarp beskonybės ir gero skonio? Kiek paveikslų galima pakabinti standartinėje svetainėje? Na, kad ir japoniškų motyvų paveikslų ar net drobių su simboliais, hieroglifais, mitiniais gyvūnais. (Linas)

Viskas, kas susiję su menu ar dizainu, subjektyvu. Taigi ši riba irgi yra ginčytinas dalykas, kurį lemia asmens požiūris, išsilavinimas, patirtis. Skoningo paveikslų kiekio riba, mano nuomone, priklauso nuo sienos dydžio, šių paveikslų dydžių, spalvų ir panašiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.