Viešu savivaldybių reitingavimu mažins socialinės paramos gavėjų skaičių

Siekdama pažaboti piktnaudžiavimą socialine parama Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žada viešinti ir reitinguoti prasčiausiai šioje srityje besitvarkančias savivaldybes. Pradėjus taikyti naujus metodus, penkiose savivaldybėse sumažėjo socialinės paramos gavėjų skaičius, išlaidos socialinei paramai, žmonės vis rečiau toleruoja tuos, kurie nepagrįstai naudojasi jiems nepriklausančia valstybės parama.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žada viešinti ir reitinguoti prasčiausiai šioje srityje besitvarkančias savivaldybes.<br>R. Neverbickas
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija žada viešinti ir reitinguoti prasčiausiai šioje srityje besitvarkančias savivaldybes.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Aug 22, 2012, 3:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:39 AM

Šilalės, Akmenės, Raseinių, Radviliškio ir Panevėžio rajonų savivaldybėse paramos teikimas perduotas kaip savarankiška funkcija, likusiose ji tebėra valstybės funkcija.

Šiose savivaldybėse paramos teikimas perduotas kaip savarankiška funkcija, likusiose ji tebėra valstybės funkcija.

Šių metų pirmąjį pusmetį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, socialinės pašalpos gavėjų skaičius sumažėjo keturiose iš penkių savivaldybių (Akmenės, Panevėžio, Raseinių, Šilalės rajonuose), o išlaidos socialinei pašalpai mokėti visose penkiose eksperimentinėse savivaldybėse.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko, socialinės piniginės paramos sistemos pertvarka, prasidėjusi šių metų pradžioje, yra viena sėkmingiausių vykdomų reformų.

Tuo tarpu socialinės pašalpos gavėjų skaičius sumažėjo 10,7 proc. (nuo 19,6 iki 17,5 tūkst. asmenų), o išlaidos socialinei pašalpai mokėti sumažėjo 15,5 proc. (nuo 25,9 iki 21,9 mln. Lt).

„Kai nuvykome pas paramos gavėją, pasirodo, jis statosi namą. Tai darbininkai išsibėgiojo. Arba kitas atvejis: tiesiog moteris pati nuoširdžiai papasakojo, jog čia jų ne pagrindinės pajamos, jos vyras remontuoja mašinas, turi pajamų, važiuoja ilsėtis į užsienį.

Na, o įspūdingiausia buvo tai, jog išsiaiškinome, kad paramos gavėja samdosi namų šeimininkę. Tai tokie faktai iš tikrųjų parodo, kad piktnaudžiavimo yra“, - apie tai, kaip tautiečiai apgaudinėja valstybę, pasakojo socialinės apsaugos viceministras Dalius Bitaitis.

Nuo 2013 m. prie dalyvaujančių pilotiniame projekte savivaldybių prisijungti planuoja dar apie 10 savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.