Įmonėms - 2,5 mln. litų paramos inovaciniais čekiais

Ūkio ministerija kviečia labai mažas, mažas ir vidutines įmones teikti paraiškas iki rugsėjo 4 d. (imtinai) paramai inovaciniais čekiais gauti. Parama įmonėms pirmą kartą yra skiriama naudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas. Dėl šios priežasties pasikeitė paraiškų teikimo ir finansavimo taisyklės, atnaujinti reikalavimai pareiškėjams.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 4:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:28 AM

Pasikeitė paraiškų vertinimo kriterijai. Prioritetas skiriamas paraiškoms, kuriose nurodyta pareiškėjo privačių investicijų dalis yra didesnė.

Pasak ūkio ministro Rimanto Žyliaus, skiriant paramą pirmenybė bus skiriama tiems, kurie daugiau prisidės savo lėšomis. Toks rėmimo modelis pasirinktas norint verslą paskatinti įvertinti inovacijų reikalingumą jų veiklai, investuoti tikslingai, taip pat paremti daugiau įmonių. Šiuo kvietimu numatoma paskirstyti 2,5 mln. litų. Tai beveik tris kartus daugiau nei buvo numatyta praėjusiu kvietimu.

Rugpjūčio 28-ąją Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrai paskelbus paraiškų priėmimą pagal šią priemonę, jau sulaukta 154 paraiškų, kuriomis prašomos ES paramos suma siekia 2 mln. litų.

Didžiausia galima inovacinio čekio vertė yra 20 tūkst. litų, finansuojant iki 80 proc. Likusią dalį įmonės turės prisidėti savo lėšomis, t. y. ne mažiau kaip 20 proc.

Parama inovaciniais čekiais yra teikiama taikomųjų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbams, skirtiems technologijoms, gaminiams ir paslaugoms kurti ir tobulinti: techninėms galimybių studijoms parengti, produktų maketams, prototipams, pramoniniam ir kitokiam dizainui sukurti ir pan.

Mokslo ir studijų institucijos, naudodamosi inovaciniais čekiais, gali atlikti verslo poreikius atitinkančius mokslinius tyrimus ir orientuoti savo veiklą į mokslinių tyrimų komercinimą.

Pakeistose paraiškų teikimo taisyklėse praplėstas mokslo institucijų, galinčių suteikti paslaugas verslininkams, sąrašas. Į šį sąrašą įtrauktos ir privačios mokslo įstaigos.

Iš daugiau kaip 800 paslaugų sąrašo įmonės galės pasirinkti, kokius konkrečiai mokslo atstovų siūlomus darbus ar technines galimybių studijas jie galės įsigyti iš mokslo institucijų. Paslaugas verslininkams siūlo Kauno technologijos universitetas, Vilniaus universitetas, Klaipėdos universitetas, Fizinių ir technologijos mokslų centras, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Lietuvos energetikos institutas, Aleksandro Stulginskio universitetas ir kt.

Įmonė, norinti gauti inovacinį čekį, turi kreiptis į Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrą. Paraiškas įmonės galės teikti elektroniniu būdu specialiai tam sukurtoje interneto svetainėje. Atspausdintas ir pasirašytas paraiškos formas su priedais įmonės turi pateikti Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrai per 5 darbo dienas.

Per šį kvietimą įmonei leidžiama kreiptis tik dėl vieno inovacinio čekio gavimo. Parama įmonėms per trejus metus negalės viršyti 200 tūkst. eurų. Gautą inovacinį čekį įmonė turės panaudoti per 6 mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo.

Inovaciniai čekiai Lietuvoje pradėti dalyti nuo 2010 m. Jais pasinaudojo apie 200 Lietuvos įmonių. Šiemet kvietimas inovaciniams čekiams gauti skelbiamas antrą kartą, tačiau pagal ES priemonę „Inočekiai LT“ - pirmąjį. 2012 m. pirmąjį pusmetį buvo skirta 600 tūkst. litų, 2011 m. ir 2010 m. - po 1 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.