Dėl machinacijų uosto direkcijoje vėl atleidžiama 15 darbuotojų

Paaiškėjus degalų grobstymo iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos locmaninių katerių aferai, nuspręsta inventorizuoti liekamųjų medžiagų apskaitą, t. y. įvertinti, kiek turima likusių nuardytų bėgių, iešmų ir t. t. Šios medžiagos sandėliuojamos penkiose uosto vietose.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2012, 5:27 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:42 PM

Tik pradėjus inventorizaciją, savo noru iš Uosto direkcijos jau išėjo vienas darbuotojas, kurio darbas buvo susijęs su geležinkeliais. Nors galutinė šios patikros ataskaita dar nepateikta, jau pastebima, kad bus keliolikos tonų trūkumas, rašo VE.lt.

Dabar laukiama sugrįžtant į darbą vieno darbuotojo, kuris po ligos gydosi reabilitacinėje įstaigoje, kad jis pateiktų paaiškinimą dėl trūkumo. Beje, viena tona tokio metalo laužo kainuoja per 1000 Lt. Suprantama, vieno metro bėgių, sveriančių apie 50 kg, įsidėjęs į portfelį neišsineši, turėjo būti organizuojamas jų išvežimas.

Po degalų grobstymo skandalo reorganizuojama Uosto kapitono tarnyba. Po pertvarkos nebeliks 15 etatų, bet atsiras 3 nauji, pavyzdžiui, konsultantas laivybos klausimais, kapitonas inspektorius, kuris, be kitų dalykų, kontroliuos ir įrašus laivų žurnaluose.

Daugiausia - 10 žmonių - bus atleidžiama iš laivų įgulų. Anksčiau dirbdavo visų trijų locmaninių katerių įgulos, o po pertvarkos dirbs vienas kateris su įgula, kitas kateris su įgula stovės, o trečiame kateryje įgulos nebus, t. y. sumažės įgulų pamainų.

Uosto kapitonas Viktoras Lukoševičius dar dirbs iki spalio, o nuo rugsėjo 14 d. šalių susitarimu iš Laivyno skyriaus viršininko pareigų traukiasi Vytautas Saulėnas.

Beje, locmanų kateriai sunaudoja 80-85 proc. viso Uostos direkcijos laivų degalų kiekio. Anksčiau per mėnesį direkcijos degalų sąnaudos sudarydavo 32-42 tonas, o liepą sudarė jau tik 22,7 t, rugpjūtį - 20,9 t.

Įdomu ir tai, kad po skandalo dėl degalų Uosto direkcijoje liepą degalų mažiau sunaudojo ir AB „Smiltynės perkėla“ keltai. Tai tik dar labiau sustiprina įtarimus, kad locmaninių katerių įgulų nariai surinkdavo vogtus degalus visame uoste. Nebelikus šios funkcijos - tų, kuriems būtų galima atiduoti, atrodo, degalų sąnaudos uoste pradeda gerokai mažėti.

Uosto direkcijos generaliniu direktoriumi pradėjus dirbti Eugenijui Gentvilui, ši įstaiga turėjo 292 etatus, pastaruoju metu jų bebuvo 252, o po dar vienos reorganizacijos jų liks 240.

Anksčiau Uosto kapitono tarnyba turėjo 7 padalinius, po pertvarkos liks uosto kapitonas ir 2 padaliniai - Laivų eismo ir Uosto priežiūros tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.