Kokio dizaino šaldytuvus renkasi italai, o kokio – rusai?

Kiekvienos šalies vartotojai turi savo poreikius, nusistovėjusias tradicijas ir įpročius. Ir visa tai tiesiogiai daro įtaką tam, kokie šaldytuvai bus parduodami konkrečioje šalyje. Nors Lietuvoje populiariausi – balti šaldytuvai, visai nereiškia, kad šios universalios spalvos šaldymo prietaisai bus geidžiamiausi ir, tarkim, Italijoje. Juk ne paslaptis, kad italai – įmantraus dizaino mėgėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 5:44 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:39 PM

Vokietijoje populiariausi šaldytuvai yra neaukšti – iki vieno metro, su maža šaldiklio kamera, o dažnai ir be jos. Jei šaldiklio pačiame įrenginyje nėra, vokiečiai elgiasi išradingai - šalia šaldytuvo stato tokio paties aukščio šaldiklį ir taip sukuria taip vadinamąjį „double side“ (dviejų durų) šaldytuvą.

„Beje, vokiečiai itin lojalūs savo vietiniams prekiniams ženklams – savo šalyje jie neabejotini rinkos lyderiai“, - pasakoja AB „Snaigė“ rinkodaros vadovė Rūta Petrauskaitė.

Be to, vokiečiai mėgsta šaldytuvus įkomponuoti į namo ar buto interjerą, tad daugiau nei pusė šalyje parduodamų šaldytuvų yra įmontuojami. O štai kitur itin populiari „No Frost“ sistema vokiečiams neatrodo labai svarbi.

Prancūzams įtinka visi

O štai subtilieji prancūzai, atvirkščiai nei vokiečiai, įmontuojamų šaldytuvų nemėgsta. Šių pardavimai sudaro itin mažą rinkos dalį. Čia, kaip ir pas mus, populiarūs kombinuoti šaldytuvai su šaldiklio skyriumi apačioje.

„Be to, Prancūzijoje populiarūs vadinamieji „double side“ šaldytuvai bei trijų keturių durų šaldytuvai. Prancūzai nėra labai lojalūs pirkėjai – šioje rinkoje parduodama daugybė žinomų ir niekam nežinomų prekinių ženklų. Tad daugelis gamintojų Prancūzijos rinkoje tikisi rasti savąjį pirkėją“, - tikina „Snaigės“ atstovė.

Italai, nuo seno garsėjantys savo ištikimybe gražiems daiktams, pirkdami šaldytuvą dėmesį atkreipia ne į jo technines savybes. Šios tautos žmonės svarbiausias prietaiso dizainas.

Jie nebijo virtuvėje „apgyvendinti“ geltoną arba dryžuotą šaldytuvą. Žinoma, prietaisas derinamas prie interjero stilistikos, bet faktas, kad italai virtuvėje eksperimentuoja ne tik su makaronais.

Rusams – blizgučiai ir monitoriai

Neklysta sakantys, kad Rusijos protu nesuvoksi. Vidutines pajamas gaunantys rusai dažniausiai renkasi tradicinio dizaino šaldytuvus. Tokius, kurie dažniausiai stovi ir dažno lietuvio namuose.

O štai rusų turtingųjų įgeidžius gamintojai bando patenkinti prabangiausiais ir netikėčiausiais šaldytuvų modeliais. Juk kam pirkti paprastą, jei gali turėti „Svarowski“ kristalais išpuoštą šaldytuvą.

Maskvos parduotuvėse galima rasti šaldytuvų su veidrodžiais, įvairiais blizgučiais, įmontuotais televizoriais, kompiuteriais, įvairiausiais netikėtais paviršiais ir panašiai.

Lietuviai – ištikimi klasikai

Lietuvoje ir Ukrainoje vis dar populiariausi nebrangūs, vidutinio dydžio šaldytuvai su šaldiklio kamera. Nors šaldiklis - populiari prekė, dažnas neturi vietos jam pasistatyti. Tad mūsų šalyje perkamiausi šaldytuvai su dideliu šaldiklio skyriumi.

„Ekonomiškai stipresnių Vakarų Europos valstybių pirkėjams itin svarbu šaldytuvo ekologiškumas, mažas energijos suvartojimas, tad į Vakarus eksportuojame daugiausia A++ energijos suvartojimo klasės, kitaip tariant – taupiausius, šaldytuvus. Tuo tarpu pirkėjams iš Rytų Europos energetinė klasė nėra labai svarbi“, - tvirtina „Snaigės“ rinkodaros vadovė.

Kaip metai keičia šaldytuvus

„Per paskutinius dvidešimt metų buvo sukurta daugybė įvairių šaldytuvo bei kitų buities prietaisų kombinacijų, - kaip kito šaldytuvų dizainas pasakoja R. Petrauskaitė.

Atrodė, kad kiekvieno save gerbiančio gamintojo pareiga buvo pagaminti kuo keistesnį, kuo labiau „kitokį“ šaldytuvą - padabintą „Swarovski“ kristalais, inkrustuotą veidrodžiais, mediniu paviršiumi, marmuro imitacijos paviršiumi, stikliniu paviršiumi, šviečiantį naktį, dideliais ir mažais elektroninio valdymo blokais, įmontuotu televizoriumi ar kompiuteriu.“

Tokie šaldytuvai, anot specialistės, yra gerokai brangesni, jų naudojimas komplikuotesnis, jų ir pardavimo dalis yra maža, tačiau jie puikiai atlieka gamintojo prekinio ženklo reklamuotojo vaidmenį ir yra geri viešųjų ryšių instrumentai.

„Pernai „Snaigė“ pirkėjus pasiūlė naują stilingą gaminį. Tai – šaldytuvai su juodo, balto ar raudono stiklo durimis „Snaigė Glassy“. Stiklo spindesys suteikia šiems gaminiams išskirtinės elegancijos, juoda balta spalvos ypač tinka prie šiuolaikiškos virtuvės interjero.

O įsigijusi specialią įrangą, pradėjo tiekti įvairiausių spalvų šaldytuvus vokiečiams, italams, ispanams, prancūzams ir susilaukė sėkmės“, - tai, kad šaldytuvas tampa ne tik vieną funkciją atliekančiu prietaisu, bet ir interjero dalimi, patvirtina R. Petrauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.