Kauno biudžete trūksta planuotų 25,18 mln. litų

Po Kauno miesto savivaldybės biudžeto plano vykdymo liepą, kai mokesčių, pajamų ir sandorių lėšų įplaukė 123,7 proc. planuoto kiekio, tikėtasi nemažiau dosnaus rūgpjūčio, tačiau rezultatai buvo gerokai kuklesni.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tvirtino, kad po truputį skolos mažėja<br>M. Patašius.
Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tvirtino, kad po truputį skolos mažėja<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2012, 2:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:16 PM

Paskutinis vasaros mėnuo buvo kone perpus „liesesnis“: rugpjūtį biudžeto pajamų planas įvykdytas tik 78,1 proc. (trūko 7,5 mln. Lt). Negana to, dotacijų tą mėnesį Kauno biudžetas gavo vos 25,2 proc. planuoto kiekio (17,68 mln. Lt mažiau).

Tiesa, analizuojant biudžeto pajamų plano rodiklius nuo metų pradžios, atrodytų, jog pagrindo nerimauti lyg ir nėra, skelbiama Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai. Žinoma, ramiai gyventi neduoda anksčiau susidariusios savivaldybės skolos. Vien viešojo transporto įmonėms nesumokėta keliasdešimt milijonų litų dotacijų, o kur dar įsiskolinimai energetikams, kitiems paslaugų savivaldybei ar jos kuruojamoms įstaigoms teikėjams? Greta to yra nemažai verslininkų, tebelaukiančių iš savivaldybės mokėjimų už atliktus darbus ar parduotas prekes.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas tvirtino, kad po truputį skolos mažėja, aišku, tiek, kiek leidžia realios miesto savivaldybės galimybės. Miesto taryboje netrukus ketinama pakoreguoti šiemetinį biudžeto planą, atsižvelgiant į jo vykdymo rodiklius, - lėšos bus iš dalies perskirstomos.

Nuo metų pradžios iki rugsėjo 1- osios drauge su dotacijomis, kurių per tą laikotarpį Kauno miesto savivaldybė gavo apie 211,45 mln. Lt (112,6 proc. planuoto tam laikotarpiui kiekio), viršplaninių biudžeto įplaukų buvo 35,6 ml. Lt. Viršplaninių lėšų tikrai neužteks pastebimai miesto gerovei užtikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.