Apie kokį kambarį svajoja studentai?

Ne visiems Vilniuje besimokantiems studentams šiuos mokslo metus teks praleisti įprastame bendrabučio kambaryje – dviejų konkursą laimėjusių Vilniaus kolegijos studentų laukia prabangiausi šalyje studentiški apartamentai.

Kokybiškai su visa buitine technika įrengtame bendrabučio kambaryje įsikūrė Vilniaus kolegijos studentės seserys Dovilė ir Živilė Kaušakytės.
Kokybiškai su visa buitine technika įrengtame bendrabučio kambaryje įsikūrė Vilniaus kolegijos studentės seserys Dovilė ir Živilė Kaušakytės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2012, 3:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:53 PM

Jau startavo antrasis „Zanussi“ kambario konkursas, kurio nugalėtojai nuo šio spalio iki kitų mokslo metų galės gyventi pagal architektės Rūtos Bagdzevičiūtės projektą įrengtame 37 kv. m kambaryje, kuriame yra ne tik visi reikalingi baldai, bet ir buitiniai prietaisai – šaldytuvas, orkaitė, kaitlentė, gartraukis ir net indaplovė bei skalbyklė.

Pasak projektą inicijavusios bendrovės „Electrolux“ atstovo Manto Danilevičiaus, nors studentų gyvenimo bendrabučiuose sąlygos gerėja, jos dar nėra tokios, kokių visiems norėtųsi.

„Kadangi šių metų pradžioje Vilniaus kolegijos bendrabutyje įkurdintas išskirtinis kambarys sulaukė ir kitų universitetų studentų bei mokslo bendruomenės dėmesio, manome, kad šis projektas kelia diskusijas, kokios gyvenimo sąlygos turėtų būti sudarytos studentams, ir skatina ieškoti būdų tą buitį pagerinti“, - sakė M. Danilevičius.

Naudos iš šio projekto gavo ne tik pirmosios kambario šeimininkės, bet ir kiti studentai - jiems organizatoriai paruošė specialius vaizdo reportažus: interviu su architekte apie tai, kaip įprastą bendrabučio kambarį paversti jaukesniu, ir profesionalaus virtuvės šefo pamokėlę, kaip pasigaminti nebrangių, tačiau maistingų ir gardžių patiekalų.

Pirmojo konkurso nugalėtojos – seserys Dovilė ir Živilė Kaušakytės – studentams linki nepatingėti dalyvauti šiame konkurse, nes laimėti joms nebuvo itin sunku.

Pretenduojantiems apsigyventi prabangiausiame Lietuvoje studentiškame kambaryje būsimiems kambario draugams teks įvardinti ne tik gerąsias, bet ir erzinančias vienas kito savybes, taip pat argumentuoti, kodėl būtent jie verti šio kambario ir kas jų gyvenime pasikeistų jį laimėjus.

Kaip ir pernai, aštuonioms finalistų poroms teks susigrumti „Zanussi“ kambario kulinariniame iššūkyje, kuriame jos galės varžytis ne tik patiekalų skanumu, rankų miklumu, bet ir liežuvio aštrumu ar komandinio įvaizdžio originalumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.