Ant prekystalių atkeliaus ir ryklių

Prekybos tinklo „Maxima” parduotuvėse įsikūrė turgūs, kuriuose pirkėjai ras 70 rūšių žuvų ir jūrų gėrybių iš Atlanto vandenyno ir Viduržemio jūros.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Vosylius ("Lietuvos rytas")

Oct 10, 2012, 11:45 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:31 AM

Kardžuvės ir saulažuvės, amerikiniai polakai, rykliai, afrikiniai šamai, kefalės, įvairių rūšių krevetės ir moliuskai.

Tai – žuvys ir jūrų gėrybės, kurių dabar galima nusipirkti didžiosiose prekybos tinklo „Maxima” parduotuvėse.

Jose prekybininkai įkūrė žuvų turgavietes, o spalį paskelbė žuvies mėnesiu.

„Žuvų Lietuvoje suvartojama palyginti nedaug. Mūsų parduotuvėse mėsos nuperkama 20 kartų daugiau nei žuvų.

Neretai galima išgirsti sakant, kad, be silkių ir jūrų lydekų, daugiau nieko ir nenusipirksi. Todėl ir ėmėmės kurti žuvų turgų”, – aiškino bendrovės „Maxima LT” įvaizdžio ir komunikacijos direktorė Lina Muižienė.

Keliasdešimt rūšių žuvų ir jūrų gėrybių į „Maxima” parduotuves atkeliaus iš visame pasaulyje garsėjančių Prancūzijos ir Norvegijos žuvų turgų.

Prekybos centruose „Maxima” nusipirkus žuvų nereikės vartyti kulinarijos knygų ieškant, kokių patiekalų galima pasigaminti. Prie kiekvieno žuvų turgaus įrengti stendai ir pirkėjai galės nemokamai pasirinkti receptų.

Spalį prekybos centruose „Maxima” taip pat vyks degustacijos. Kaip tinkamai išpjaustyti žuvį, ką iš jos galima pagaminti, demonstruos iš Ispanijos atvykę šios srities specialistai tėvas ir duktė Domingo Ruizas Perete ir Sandra Ruiz Perez.

Tarkim, jūrų velnią išdoroti pavyks ne kiekvienam lietuviui. Ispanai pamokys, kaip tai padaryti, patars, ką iš šios žuvies pagaminti.

Pirkėjų patogumui parduotuvėse žuvys ne tik valomos ir dorojamos, bet ir paruošiama pasirinktos žuvies filė. Spalį žuvims „Maxima” prekybos centruose taikomos didelės nuolaidos.

„Tikiuosi, kad greitu metu ant lietuvių stalo vis dažniau atsiras įvairesnių žuvų ir jūrų gėrybių”, – kalbėjo „Maxima LT” Maisto prekių pirkimo departamento direktorius Tomas Marcinkevičius.

Rekordinė paelija

Kaip paruošti paeliją – ispanų patiekalą iš žuvų, jūrų gėrybių ir ryžių?

D.Ruizas Perete ir S.Ruiz Perez ne tik atskleidė šio valgio gamybos paslaptis, bet ir pasiekė rekordą. Jų vakar pagaminta keturių rūšių paelija – didžiausia Lietuvoje.

Paelijai ispanai sunaudojo apie 30 kilogramų žuvų – tunų, vilkžuvių, otų, šamų, 42 kilogramus jūrų gėrybių, daugiau nei 25 kilogramus daržovių, 10 kilogramų ryžių. Dar 20 kilogramų žuvų prireikė sultiniui išvirti.

Maisto gamintojai apskaičiavo, kad paelijos užteks 500 porcijų. Ispanų patiekalo galėjo paragauti visi sostinės prekybos centre „Maxima” Mindaugo gatvėje įsikūrusio žuvų turgaus lankytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.