Kaip tinkamai pasirodyti per pirmas 10 darbo pokalbio minučių?

Daugelis iš mūsų, eidami į darbo pokalbį manome, kad tai bus netrumpa diskusija, po kurios darbdaviai dar kelias dienas svarstys dėl mūsų tinkamumo darbui. Nesenai atlikti tyrimai parodė, kad mūsų, kaip kandidatų į darbuotojus likimas sprendžiamas vos tik mums įžengus į darbo pokalbių kambarį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-17 15:37, atnaujinta 2018-03-16 01:20

Įdarbinimo agentūra „Accountemps“ atliko tyrimą, kurio metu buvo apklausta daugiau nei 500 personalo vadovų. Tyrimo metu paaiškėjo, kad sprendimus dėl kandidatų tinkamumo priimantys asmenys apsisprendžia vos per pirmasias 10 darbo pokalbio minučių.

Kandidatams, siekiantiems, kad pokalbiai dėl darbo baigtųsi sėkme, patartina laikytis šių taisyklių:

1. Būti mandagiais ir nepasipūtusiais. Susitikus su darbdaviu, derėtų pasisveikinti tvirtai paspaudžiant ranką, išlaikyti su juo akių kontaktą, sudaryti profesionalaus kandidato įvaizdį. Žmogaus profesionalumą liudija gerai nuvalyti batai, tvarkingi, išlyginti drabužiai, švarūs, tvarkingi nagai. Kai kurie kandidatai mano, kad jie darbdaviams yra nepakeičiami ir darbo pokalbio metu atvirai demonstruoja savo aroganciją. Tai yra klaidingas požiūris. Darbdaviai renkasi iš daugiau nei vieno kandidato ir pasirenka tuos, kurie rodo atitinkamą pagarbą.

2. Pasakoti įsimintinas istorijas. Išmokite savo ankstesnius profesinius laimėjimus pristatyti patraukliai. Tai gali būti įdomios istorijos apie tai kaip jūs išsprendėte sudėtingas problemas darbe ar padėjote darbdaviams uždirbti daugiau pinigų.

3. Turėti atsakymus tipiniams darbdavių klausimams. Ruošiantis darbo pokalbiui derėtų paieškoti informacijos apie kompaniją, apgalvoti pasiūlymus, kaip jūs tobulintumėte kompanijos veiklą, paruošti atsakymus apie savo profesinius laimėjimus ir karjeros planus.

Darbo pokalbiui darbdavys gali pakviesti ir į restoraną ar kavinę. Tai daroma neatsitiktinai, siekiant išsiaiškinti, kaip kandidatas elgtųsi pietų su svarbiais įmonės klientais ar partneriais metu. Tokiu atveju prieš darbo pokalbį patartina prisiminti tinkamo elgesio prie stalo taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.