Šveicarijoje vyks referendumas dėl griežtesnių mokesčių užsienio milijonieriams

Šveicarijos kairiųjų politinių partijų ir profsąjungų aljansas surengs referendumą dėl mokesčių lengvatų turtingiems užsieniečiams, gyvenantiems konfederacijos teritorijoje, atšaukimo.

Šveicarijoje veikiantis „Credit Suisse“ bankas.<br>Reuters asociatyvi nuotrauka.
Šveicarijoje veikiantis „Credit Suisse“ bankas.<br>Reuters asociatyvi nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2012, 3:39 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:33 AM

Kaip teigiama ketvirtadienį išplatintame vyriausybės pareiškime, daugiau nei 103 tūkst. parašų, kuriuos aljansas surinko savo iniciatyvai „Šalin mokesčių lengvatas užsieniečiams“ palaikyti, buvo pripažinti galiojančiais.

Pagal Šveicarijos įstatymus, tam, kad klausimas būt pateiktas referendume, būtina surinkti ne mažiau nei 100 tūkst. parašų.

Referendumas turėtų būti surengtas ne anksčiau kaip 2015 metais.

Kairieji siūlo įtraukti į šalies konstituciją pataisas, kuriomis būtų atšaukiamas vadinamasis sutartinis mokestis. Juo leidžiama užsieniečiams, gyvenantiems Šveicarijoje, bet neturintiems jokios profesinės veiklos konfederacijoje, mokėti fiksuotą mokestį.

Jo dydis nepriklauso nuo turto ar pajamų dydžio, o skaičiuojamas atsižvelgiant į metinius nuompinigius ar hipotekos mokestį už būstą. Ši suma dauginama paprastai iš penkių ir sudaro patį mokestį. Vis dėlto galutinį mokesčio dydį nustato kiekvienas iš 26 Šveicarijos kantonų.

Šveicarijos valstybė siūlo apmokestinti turtingus užsieniečius metiniu mokesčiu, ne penkis, o septynis kartus didesniu už jų būsto nuomą. Tačiau kairieji tokį pasiūlymą vadina kosmetine priemone ir atmeta jį.

Iš viso Šveicarijoje gyvena apie 5,5 tūkst. užsieniečių, kurie naudojasi fiksuoto apmokestinimo privalumais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.