Šiauliuose duris atvėrė tradicinė verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2012“

Jau septynioliktus metus rengiamoje didžiausioje regioninėje parodoje šiemet panoro dalyvauti daugiau nei 170 gamybos ir paslaugų įmonių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Norvegijos ir net tolimos Indijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 29, 2012, 2:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:32 AM

"Šiauliai 2012" parodos dalyviai atstovauja dvylikai skirtingų pramonės šakų.

Paroda nėra specializuota. Svarbiausiu jos akcentu antrus metus išlieka „3E“: Energija. Ekologija. Ekonomija. Todėl be tradicinių gaminių ir paslaugų parodos dalyviams bus pristatyti ir žmogui bei aplinkai draugiški sprendimai.

Parodos lankytojai galės susipažinti su oro ir vandens valymo, dumblo deginimo technologijomis, vėdinimo įrengimais, naujausiais saulės kolektorių modeliais, vėjo jėgainėmis, klijuoto tąšo namais, ekonomiškais pastatų šiltinimo ir šildymo sprendimais. Lankytojų laukia ir sveiko maisto degustacijos, įvairios akcijos.

Tie, kas jau dairosi dovanų artėjančioms šventėms, ar nori įsigyti ekologiškų namų apyvokos gaminių, buities priežiūros priemonių, sveikatinimo produktų, jų galės ieškoti čia taip pat vyksiančioje tradicinėje amatų mugėje.

Tarptautinės verslo parodos lankytojų laukia ir kultūrinė programa, koncertai, Muitinės kinologų ir jų augintinių pasirodymas. Visas tris parodos dienas muitininkai rengs ir konfiskuotų daiktų aukcionus.

Pirmąją ir antrąją parodos dieną vyks tarptautinė konferencija „Žingsnis stipresnio regiono link“, kurią organizuoja Šiaulių miesto savivaldybė, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Norvegijos „Inovacijų rato tinklas“ bei Šiaulių universitetas.

Organizatoriai į konferenciją kviečia visus besidominčius regionų ateitimi, jų plėtra. Konferencijoje bus analizuojami regionų ekonomikos išsivystymo lygio skirtumai, svarstomas ES transporto strategijos poveikis regioninei plėtrai, dalijamasi patirtimi apie užsienio investicijų pritraukimą į šalių regionus

Kaip ir kiekvienais metais, parodos metu bus teikiamos nominacijos ir diplomai už gražiausią stendą, gaminį bei paslaugą. Geriausiai prisistačiusioms įmonėms ar organizacijoms įteikiamas prizas – originali dailininko Martynas Gaubo sukurta stilizuota aitvaro skulptūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?