Lenkiškuose saldainiuose - žiurkių nuodai

Lenkijoje skandalų netrūksta. Dešrose - techninė druska, kepiniuose - supuvusių kiaušinių milteliai, o dabar - dar ir žiurkių nuodai saldumynuose.

Lie­tu­viai no­riai per­ka len­kiš­kus sal­du­my­nus: jie ir ska­nūs, ir pi­gūs. Tik ga­li pa­si­tai­ky­ti ir su žiur­kių nuo­dais.<br>V. Balkūnas
Lie­tu­viai no­riai per­ka len­kiš­kus sal­du­my­nus: jie ir ska­nūs, ir pi­gūs. Tik ga­li pa­si­tai­ky­ti ir su žiur­kių nuo­dais.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, Audrė Srėbalienė

Jan 23, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:38 AM

Šiuo metu Lenkijoje iš parduotuvių metami lauk saldumynai - vafliai, saldainiai ir kiti gardėsiai, pagaminti aštuoniose įmonėse. Spėjama, kad jiems naudoti žiurknuodžiais užteršti pieno milteliai. Tiriama, ar šių produktų nepateko į Lietuvą.

Yra duomenų, kad jų į vieną iš didžiųjų prekybos tinklų buvo įvežta iš Latvijos. Tačiau iš prekybos produktai pašalinti.

Lenkijos sanitarinė inspekcija mano, kad nuodingus miltelius galėjo įsigyti įmonės „Magnolia“, „Jago“, „Wielpol“, „Fanex“, „Jawor“, „Janex“, „Geomax Misztal-Stateczny“ bei majonezo ir acto fabrikas „Ocetix“.

„Magnolia“ darbuotojai vienoje pieno miltelių siuntoje patys aptiko įtartinų rausvų granulių. Iškviesti ekspertai bei policininkai patikrino visą siuntą ir viename maišų rado paketą su žiurknuodžiais.

Ši įmonė savo gaminius siuntė į Vokietiją, Čekiją, Slovakiją, Latviją. Todėl Lenkijos sanitarinė inspekcija apie pavojų įspėjo ne tik savo šalies gyventojus, bet ir Europos Komisiją.

Plačiau apie tai skaitykite ketvirtadienio „Lietuvos ryte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.