„McDonald's“ restoranuose žaisliukus vaikams pakeis knygos

Nuolat kritikuojamas dėl visame pasaulyje aštrėjančios vaikų nutukimo problemos, greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald‘s“ nutarė pagerinti savo įvaizdį spręsdamas kitą jaunąją kartą taip pat kankinančią problemą – neraštingumą. Įprastus „Happy Meal“ rinkinio žaisliukus pakeis edukacinės vaikų knygelės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:50 AM

„Happy Meal“ – tai jau kelis dešimtmečius vaikų pamėgtas „McDonald‘s“ rinkinys, kuriame yra mėsainis, gruzdintos bulvytės, gėrimas bei nemokamas žaislas. Ir būtent pastarasis šiandien sulaukia daugiausiai kritikos. Visuomenės piktinasi, jog nemokamais žaislais vaikai viliojami vartoti nesveiką maistą. Dėl tokios, neretai ydinga vadinamos marketingo strategijos, „Happy Meals“ rinkiniai yra uždrausti Čilėje ir kai kuriose JAV valstijose. Nepagelbėjo net ir nuo 2011 metų į rinkinį įtrauktas obuolys. Visgi, knygos, manoma, galėtų padėtį kiek sušvelninti.

Knygos yra brangios, todėl dauguma vaikų šiandien neturi galimybės jų skaityti namuose.

Pasak „National Literacy Trust“ atstovo Conalo Presho, egzistuoja stiprus ryšys tarp knygų ir vaiko sėkmės ateityje, todėl didelį nerimą kelia tai, jog net vienas iš trijų vaikų Didžiojoje Britanijoje neturi nė vienos knygos, o daugiau kaip pusė – išvis nemėgsta skaityti.

Kadangi net aštuonios iš dešimties šeimų yra reguliarios „McDonald‘s“ lankytojos, toks žaislų pakeitimas knygomis šiandien Didžiojoje Britanijoje sulaukia vis didesnio palaikymo.

„Tai – galimybė sugrąžinti vaikams skaitymo džiaugsmą“, - teigia C. Presho.

Visgi, ši iniciatyva kol kas bus įgyvendinama tik Jungtinėje Karalystėje, kur per ateinančius porą metų planuojama išdalinti daugiau kaip 15 milijonų „Dorling Kindsley“ ir „WH Smith“ leidyklų knygelių.

Jei tai pavyktų padaryti, „McDonald‘s“ taptų didžiausia knygų platintoja šalyje.

Be knygelių drauge su „Happy Meal“ rinkiniu „McDonald‘s“ taip pat dalins ir kuponus, už kuriuos kitą tos pačios serijos knygą galima bus įsigyti knygyne pigiau.

Čia pat stovės ir stendai tiems, kurie galbūt nenorės mėsainio ar gruzdintų bulvyčių, tačiau knygelės – neatsisakys.

O ir pastarosios nebus vien tik dar vienas laisvalaikio praleidimo būdas, bet kartu atliks ir švietėjišką misiją.

Dailiai iliustruota „Nuostabiojo pasaulio“ knygų serija suteiks vaikams galimybę susipažinti su vandenyno gelmių paslaptimis, planetų bei žvaigždžių išsidėstymu, laukinių kačių gyvenimu, tropiniais miškais bei Arkties toliais.

Be to, greitojo maisto tinklas taip pat įsipareigoja visuose savo restoranuose sukurti skaitymui draugišką aplinką, kurioje skaitymo džiaugsmais vaikai galėtų mėgautis kartu su tėveliais.

Visgi, nepaisant visų šių pastangų, aistros nerimsta ir toliau. Aršiausi „McDonald‘s“ kritikai teigia, jog ši iniciatyva tėra tik dar vienas reklaminis triukas, kurio pagalba siekiama pasigerinti savo įvaizdį.

Anot jų, be koks „McDonald‘s“ liaupsinimas reiškia tą patį, ką ir plojimai mafijai už tai, jog ji aukoja pinigus labdarai.

Visgi, kaip teigia C. Presho, didžiausias dėmesys skiriamas ne maistui, o galimybei įduoti vaikui į rankas knygą.

„Mes stengiamės bet kokia kaina raginti juos skaityti, net jeigu tai, ką jie skaito, tėra tik restorano meniu“, - sakė C. Presho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.