Dešroms – specialūs magnetai nuo vagysčių

Dažniausiai iš parduotuvių pavagiama higienos prekių ir alkoholio - tarp ilgapirščių populiarūs lengvai realizuojami ir nesunkiai dėl dydžio pavagiami daiktai. Tačiau kai kuriose parduotuvėse išskirtinai saugoti tenka net dešras.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-01-31 22:00, atnaujinta 2018-03-12 20:26

Kauno „Akropolyje“ esančios parduotuvės „Maxima“ dešroms skirta speciali apsauga. Šie maisto produktai nuo vagių saugomi specialiais magnetais. Jei su tokia apsaugos priemone vagis praeina pro specialius vartelius, šie ima kaukti ir atkreipia apsaugos dėmesį.

Parduotuvėje specialiai apsaugotos net ir pigios dešros.

„Saugom tai, ką labiausiai vagia – alkoholį ir dešras. Taip dešras saugome jau seniai“, - paklausta apie kituose prekybos centruose nematytą apsaugą nusijuokė kasininkė.

Tokias tendencijas patvirtino ir „Maxima“ atstovė spaudai Olga Malaškevičienė. Moters teigimu, kokias apsaugos priemones taikyti, sprendžia kiekvienos parduotuvės apsaugos skyrius. Specialistai įvertina vagiamų produktų statistiką, istoriją, galimybes pavogti. Tuomet prekes bandoma apsaugoti visais įmanomais būdais.

„Kauno „Akropolyje“ dešros saugomos vadinamaisiais pypsiukais. Čia jos su patenka į labiausiai vagiamų prekių sąrašą kartu su kosmetikos, higienos prekėmis ir alkoholiu. Kitaip sakant, vagia viską, ką lengva realizuoti ir nesunku įkišti į rankovę“, - tikino pašnekovė.

O. Malaškevičienės teigimu, minėtas apsaugos priemones taiko toli gražu ne kiekviena parduotuvė.

Pavyzdžiui, „Iki“ parduotuvių tinkle jokių papildomų apsaugos priemonių maisto produktams nėra. Tinklo atstovai tikina, kad pakanka ir to, kaip bendrai saugomi prekybos centrai.

„Labiausiai vagia brangų alkoholį ir higienos priemones. Tačiau maisto produktų, dešrų, duonos, mėsos vagysčių tikrai nėra padaugėję. Bent jau mūsų parduotuvėse. Žinoma, vytintos dešros yra brangesnės, tačiau jos dažnai būna uždarose vitrinose“, - pasakojo prekybos tinklo „Iki“ Komunikacijos skyriaus vadovas Valdas Lopeta.

Pašnekovas prisiminė tik vieną su dešromis susijusią vagystę. Prieš keletą metų dešrą iš parduotuvės nugvelbė ne žmogus, o pro duris patekęs šuo.

„Tai prieš keletą metų nutikęs įvykis. Šuo palaukė, kol atsidarys automatinės parduotuvės durys, įbėgo vidun, pagriebė dešrą ir pabėgo“, - juokėsi V. Lopeta.

Padidėjusio maisto vagysčių skaičiaus nepastebi ir „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis. Esą vagys, kaip ir anksčiau, vis dar taikosi į brangius ir nedidelių gabaritų, lengvai paslepiamus daiktus.

„Vagia viską, taip pat ir maistą. Kitaip ir negalėtų būti, nes mūsų prekybos sistema didelė. Tačiau maistas nėra labiausiai vagiamų prekių sąrašo viršuje. Būna ir tokių atvejų, kad į parduotuvę atėję žmonės dešrą ar dar ką nors tiesiog suvalgo parduotuvės viduje“, - pasakojo vyras.

Minėtas vagysčių tendencijas patvirtino ir Kauno policijos atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius. Pareigūno teigimu, dažniausiai pasitaiko brangaus alkoholio, rūbų vagysčių.

„Neseniai buvo pagautas vienas vagis, kuris bandė iš parduotuvės išnešti ir butelį alkoholio, ir dešrą. Tačiau tokie atvejai palyginti reti“, - sakė K. Kasciukevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.