Kiaulidžių byloje – dar vienas posūkis

Vykdo teismų valią

Bedarbystės išgąsdinti, Jusevičių kaimo kiaulidžių darbuotojai piketą surengė ir prie Kalvarijos savivaldybės.
Bedarbystės išgąsdinti, Jusevičių kaimo kiaulidžių darbuotojai piketą surengė ir prie Kalvarijos savivaldybės.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

2013-03-07 13:10, atnaujinta 2018-03-10 10:30

Teismas išgirdo Marijampolės rajono apylinkės teismas vasario 28-ąją priėmė Jusevičių komplekso darbuotojams palankią nutartį. Ir patenkino fermose dirbančių žmonių prašymą atnaujinti bylos nagrinėjimo procesą. Prieš porą mėnesių, sausio 16-ąją, Lietuvos Aukščiausiasis teismas buvo padėjęs bene paskutinį tašką. Buvo nutarta, kad „Saermner“ privalo nutraukti ūkinę veiklą. Vykdydama teismo sprendimą, danų valdoma bendrovė įspėjo darbuotojus, kad su jais bus nutrauktos darbo sutartys. Marijampolės rajono apylinkės teismas nustatė, kad dauguma darbuotojų, gavusių įspėjimus apie atleidimą iš darbo, yra socialiai pažeidžiami. Tai – tik keletas sausų faktų apie fermose dirbančius žmones, į kuriuos pagaliau dėmesį atkreipė teismas: „S. Stasiulionienės vyras miręs. Moteris viena išlaiko mokyklinio amžiaus dukrą. Kilikevičiaus žmona mirė maždaug prieš mėnesį. Vyras vienas išlaiko keturis vaikus. D. Mickevičienės vyras – neįgalus. Ji viena išlaiko šeimą. V. Miliauskas, kurio žmona serga, taip pat yra vienintelis šeimos maitintojas“. Kol kas nežinia, kaip greitai bus apskritai išnagrinėta atnaujintoji byla. Nes vienas iš žmonių, sukilusių prieš fermas, yra nuteistas už žmogžudystes, ir šiuo metu slapstosi.

Vykdo teismų valią

Pasak bendrovės „Saerimner“ direktoriaus Sauliaus Leonavičiaus, vykdydama teismo sprendimą, panaikinusį Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) išduotą leidimą, bendrovė pradėjo fermos uždarymo procedūras. Ir darbuotojams neseniai įteikė atleidimų lapelius. „Aukščiausiasis Teismas nurodė, kad ištaisę padarytus procedūrinius pažeidimus, galėtume toliau vykdyti veiklą. Esame pasirengę bendradarbiauti su valstybės institucijomis, kurios turi ištaisyti jų pačių klaidas, padarytas dar prieš mums įsigyjant kompleksą“, - sakė bendrovės vadovas. Galbūt, atsikračius bėdų, fermose ir toliau bus auginamos kiaulės. Tačiau dabar bendrovės vadovams tenka sukti galvą, kaip tvarkyti susikaupusias srutas, kitas atliekas, kur apskritai dėti komplekse auginamas kiaules. Mat kol jos neužaugintos, jų niekas neperka. O visos kitos „Saerimner“ priklausančios fermos – ne guminės. Jose galima laikyti tik nustatytą kiekį kriuksių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.