2013 m. interjero tendencijos: italų dizaine karaliaus mėlyna spalva

„Tie, kas domisi interjero tendencijomis, pastebi, kad interjero spalvų deriniai daugiau ar mažiau atkartoja drabužių madas, kurios puikiai atsispindi parduotuvių vitrinose. Žinoma - drabužiuose spalvų deriniai ir kontrastai yra visada drąsesni, bet kai kurios tendencijos dažniausiai būna labai akivaizdžios“, - patirtimi dalijasi bendrovės „Interio Baltic“ direktorė Oksana Hyttel.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:32 PM

Įmonės „Interio Baltic“ salonų, kurių vienas yra įsikūręs specializuotame baldų ir interjero prekybos centre „Domus galerija“, atstovė trumpai pasakoja apie naujausias italų baldų gamintojų padiktuotas interjero ir baldų dizaino tendencijas.

Žmonės ir toliau gręšis į gamtą

Lytėjimas – vienas svarbiausių pojūčių, padedantis pažinti aplinką ir ją supančius daiktus bei reiškinius. Į šį pojūtį vis dažniau kreipiamas dėmesys kuriant šiltą ir jaukią namų aplinką.

„Rinkdamiesi baldus ar kitus interjero aksesuarus, žmonės vis labiau atsigręžia į natūralumą. Labai didelę svarbą čia užima natūralios medžiagos, prie kurių būtų malonu prisiliesti. Galbūt reprezentacine prasme natūralios medžiagos, tokios kaip plautas linas, pralošia prieš sintetines, bet kasdieniame vartojime jos yra daug malonesnės“, - pasakoja O. Hyttel.

Dėl to natūralūs audiniai bei apdaila, gamtos formos, tokios kaip augalų formų kėdės, stalai, bei žemės spalvos užima vis svarbesnę vietą namuose, kadangi skatina pasinerti į malonius pojūčius visu kūnu.

Raštų įvairovė – nuo floristinių motyvų iki atskirų užrašų

Pasak interjero ir baldų ekspertės, niekur nesitrauks ir floristiniai motyvai – augalų ar gėlių raštai. Viena akivaizdi šių metų naujiena – populiariausi bus gėlių raštai baltame fone, kurį yra kur kas lengviau derinti prie viso namų interjero.

Daug kur ir toliau bus naudojami dryžiai, pradedant nuo šaltų atspalvių derinių, baigiant ryškiomis ir netikėtomis spalvų kombinacijomis.

„Tarp italų dizainerių šiuo metu taip pat populiaru interjerą paįvairinti raidėmis ar tam tikrais užrašais. Toks sprendimas - puiki namų šeimininko vizitinė kortelė, atskleidžianti, ką norima pasakyti kuriamu interjeru“, - idėjomis dalijasi „Interio“ atstovė.

Pasak jos, raidės ar užrašai gali būti pateikiami įvairiuose pavidaluose – kaip atskiros interjero detalės - tūrinės raidės, kaip reljefinis arba grafinis sienų dekoras. Galimybės yra neribotos, tereikia pasitelkti fantaziją.

Mėlyna – harmonijos spalva

O. Hyttel nuomone, šiais metais lyderio pozicijas užims ryškiai mėlyna, kuri jau pastebima naujausiose italų baldų gamintojų kolekcijose. Tai – stabilumo, harmonijos ir ramybės spalva, suteikianti interjerui rafinuotumo, švaros ir magijos pojūtį. Antra vertus, ji labiau bus naudojama kaip akcentinė spalva, kuriai pagrindą sudarys ramesnės pastelinės, žemės spalvos.

„Dar viena itin populiarėjanti spalva – vadinamoji „taupe“ – šiltų atspalvių rusvai pilka. Šios spalvos pavadinimas kilęs nuo lotyniško žodžio „talpa“ - kurmis, nes būtent tokios spalvos būna kurmio kailiukas. Taip pat nemažai kur vyraus žalia, galbūt dėl to, kad ateina pavasaris. Bet ji labiau pastebima interjere, o ne baldų dizaine“, - sako O. Hyttel.

Riešutas ir toliau išlieka populiarus

„Dar viena pastebima baldų dizaino tendencija – tamsus, vengės spalvos medis traukiasi šalin, o baldų gamintojų favoritu tapęs riešutas išlaiko tvirtas pozicijas. Riešutas puikiai dera prie naujai pristatytų spalvų, tokių kaip rusvai pilka, taip pat daugelį maloniai nustebins netikėta riešuto medienos ir mėlynos spalvos kombinacija“, - sako Oksana Hyttel.

Interjero ekspertė pamini ir dar vieną šių metų naujieną - tokie garsūs ir išskirtiniais sprendimais garsėjantys italų dizaineriai, kaip Alain Gilles ar Mauro Lipparini, pradėjo siūlyti megztus audinius primenančius baldų gobelenus.

„Šiuo gobelenu aptraukti baldai atrodo tarsi būtų apmegzti. Tai labai netikėtas modernumo ir šiltų vaikystės prisiminimų derinys“, - kalba salonų „Interio“ atstovė.

Kaip šviežiausias naujienas pritaikyti interjere?

„Aš patariu į visas naujausias tendencijas žiūrėti per savo asmeninę gyvenimo prizmę. Tai reiškia, kad renkantis baldus reikėtų įsiklausyti į savo poreikius ir surasti būtent jūsų gyvenimo būdą bei pomėgius atitinkantį, džiuginantį sprendimą, o ne tiesiog sekti naujoves. Atsiradus naujai spalvai, galima sėkmingai atnaujinti interjerą tiesiog keliomis naujomis detalėmis, derinant jas su jau esamais baldais“, - pataria bendrovės „Interio Baltic“ direktorė Oksana Hyttel.

Pasak jos, vienas iš sprendimų - prie turimos sofos šiemet galima derinti dangaus ar jūros mėlynumo pagalves, mažą pufą ar rytietiškų motyvų kilimą, kuriam ypač tinka tauri mėlyna spalva. Interjerą taip pat pagyvins naujos vazos, šviestuvai ar jų gaubtai. Svarbiausia, kad naujas baldas ar aksesuaras suteiktų pavasariško džiaugsmo ir geros nuotaikos, juk taip smagu grįžti į atnaujintus namus, kupinus laimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.