Ar prekybos centras – tinkama vieta menui? (I)

Balandžio 17–27 d. interjero ir baldų prekybos centre „Domus galerija“ bus rengiama Lietuvos dailės paroda, kurioje savo darbus pristatys 90 tapytojų, grafikų, skulptorių, juvelyrų, tekstilės ir vitražo kūrėjų.

„Jeigu menininkas renkasi savo darbą eksponuoti prekybos centre, nieko blogo nematau“, – įsitikinęs J. Morkūnas.<br>J. Stacevičius
„Jeigu menininkas renkasi savo darbą eksponuoti prekybos centre, nieko blogo nematau“, – įsitikinęs J. Morkūnas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2013, 9:10 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:58 PM

Parodoje bus eksponuojami tiek jaunosios kartos, tiek Lietuvos dailės klasikais tituluojamų menininkų darbai. Ne visiems idėja aukštos meninės vertės kūrinius eksponuoti ir pardavinėti prekybos centre atrodo priimtina.

Vidą Ramaškienę liūdina, kai verslas pasinaudoja kultūra

Kino festivalio „Kino pavasaris“ vadovė Vida Ramaškienė pripažįsta, jog pasakymas „prekybos centras“ kelia įtarimą, kad menininku gali būti pasinaudota reklamos ar kitais komerciniais tikslais. Kino festivalio organizatorės teigimu, pastebima tendencija, kad bandoma pasinaudoti lietuvių menininkų kūryba. V. Ramaškienė svarsto, jog reikia kelti klausimą, ar tokia meno ir verslo kolaboracija naudinga menininkui.

„Man svarbu, kad menininkai būtų iš tiesų palaikomi, jiems būtų suteikiamos sąlygos parduoti savo kūrinius ir oriai gyventi, tačiau jei tuo naudojasi kiti ir dar gerai uždirba iš to užsikeldami procentus, man dėl to labai liūdna“, – pripažįsta kino festivalio „Kino pavasaris“ vadovė.

Jogailai Morkūnui prekybos centras blogų minčių nesukelia

Kiek kitokios nuomonės laikosi renginių organizavimo versle besisukantis žinomas verslininkas Jogaila Morkūnas.

„Man prekybos centras nekelia jokių neigiamų asociacijų, tačiau pats mieliau keliauju į parodas, kurios organizuojamos tam tinkamoje vietoje, tačiau jeigu menininkas renkasi savo darbą eksponuoti prekybos centre, nieko blogo nematau“, – sako verslininkas ir priduria, kad meną eksponuojant prekybos centre kūryba priartinama prie visuomenės, ir tai yra sveikintinas rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.