Ar prekybos centras tinkama vieta menui? Svarsto A. Giržadas ir R. Skyrienė (II)

Interjero ir prekybos centras „Domus galerija“ balandžio 17–27 d. rengia parodą „Menas namams“. Šioje parodoje savo darbus pristato daugiau nei 90 menininkų iš visos Lietuvos. Žiūrovai gali išvysti, o vėliau ir įsigyti tiek jaunųjų, tiek jau klasikais tituluojamų tapytojų, skulptorių, juvelyrų, grafikų bei tekstilės ir vitražo kūrėjų darbų.

„Jei kada nors būčiau žymus menininkas, tikrai nenorėčiau, kad mano darbai būtų eksponuojami tokiose vietose“, – pripažįsta A. Giržadas.<br>T. Bauras
„Jei kada nors būčiau žymus menininkas, tikrai nenorėčiau, kad mano darbai būtų eksponuojami tokiose vietose“, – pripažįsta A. Giržadas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2013, 7:45 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:06 PM

Tęsiant diskusiją, ar prekybos centras yra tinkama vieta meno kūriniams plačiajai auditorijai pristatyti, išryškėja ne viena nuomonė.

Audrius Giržadas: „Menui reikia estetiškai tinkamos erdvės“

Žurnalistas, prodiuseris ir laidų vedėjas Audrius Giržadas šiuo klausimu kategoriškas: „Menui reikia estetiškai tinkamos erdvės.“ A. Giržadas dalijasi patirtimi, kad ne sykį populiariuose prekybos centruose yra atkreipęs dėmesį į įvairias fotografijų ar paveikslų parodas, kurios eksponuojamos tiesiog koridoriuose, vedančiuose link tualetų...

„Jei kada nors būčiau žymus menininkas, tikrai nenorėčiau, kad mano darbai būtų eksponuojami tokiose vietose. Gal yra ir kitų erdvių ekspozicijoms prekybos centruose, tačiau būtent mano minėtas atvejis man atrodo it visiškas nesusipratimas“, – pripažįsta Audrius.

Rūta Skyrienė mano, kad prekybos centras priartina žmogų prie meno

„Investors Forum“ asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė laikosi kiek kitokios nuomonės. Moteriai prekybos centras nekelia jokių neigiamų asociacijų.

„Tik pažiūrėkite, kiek daug turime įdomių ir dėmesio vertų muziejų, kurie įkurti, pavyzdžiui, buvusiose gamyklose! Jose įrengiamos galerijos, kur viskas tarpusavyje išties puikiai dera“, – džiaugiasi R. Skyrienė.

Moteris įsitikinusi, kad tokia demokratiška vieta, kaip prekybos centras, tik priartina paprastą žmogų prie meno: „Galbūt jis kuklinasi kelti koją į muziejų ar galeriją, tačiau veikiausiai kiekvienas mielai įžengtų į parodą, surengtą būtent prekybos centre.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.