Mados namai „Ralph Lauren“ bus nubausti už Argentinos valdžios papirkinėjimą

Nuo 2004 iki 2009 m. mados namų „Ralph Lauren“ atsakingi darbuotojai išleido apie 580 tūkst. dolerių kyšiams, kuriuos mokėjo Argentinos muitinei. Muitinės atstovai nevengė priimti dovanų iš kompanijos ne tik grynaisiais, bet ir garsaus prekės ženklo prekėmis.

Kompanija mėgino nuslėpti šiuos mokėjimus priskirdama juos prie tokių straipsnių kaip „logistikos išlaidos“.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Kompanija mėgino nuslėpti šiuos mokėjimus priskirdama juos prie tokių straipsnių kaip „logistikos išlaidos“.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:47 PM

Kaip rodo JAV tyrėjų duomenys, kompanija mėgino nuslėpti šiuos mokėjimus priskirdama juos prie tokių straipsnių, kaip „logistikos išlaidos“.

Kaip informuoja „RBC daily“, kompanija, nepripažindama savo kaltės, sutiko patenkinti visas valdžios pretenzijas. Jai skirta bauda bus padalyta į dvi dalis: 882 tūkst. dolerių teks sumokėti JAV teisingumo departamentui, o dar 735 tūkst. - JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC).

„Ralph Lauren“ nutraukė savo veiklą Argentinoje praėjusiais metais, patyrusi čia kelių milijonų dolerių nuostolių. Tokį sprendimą, anot kompanijos, lėmė sunkios ekonominės sąlygos regione, taip pat „juodasis“ peso kursas šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.