Netvarkingai kiaulių skerdyklai - veterinarų bausmė

Dėl šiurkščių pažeidimų sustabdyta įmonės „Airona“ kiaulių skerdyklos (Šidagių k., Skaudvilės sen., Tauragės r. sav.) veikla. Neplaninį patikrinimą skerdykloje Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko vadovaudamiesi gauta informacija apie galimus pažeidimus šioje skerdykloje.

Veterinarai skerdyklai Tauragės rajone turėjo rimtų priekaištų dėl sanitarijos ir higienos reikalavimų nepaisymo.<br>V. Balkūnas
Veterinarai skerdyklai Tauragės rajone turėjo rimtų priekaištų dėl sanitarijos ir higienos reikalavimų nepaisymo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-11 17:02, atnaujinta 2018-03-03 03:21

Veterinarai skerdyklai turėjo rimtų priekaištų dėl biosaugos, gyvūnų ženklinimo, gerovės, sanitarijos ir higienos reikalavimų nepaisymo.

„Patikrinimo metu pasitvirtino pranešime mums pateikta informacija – skerdyklos teritorija netvarkinga, neužtikrinama, kad į teritoriją nepatektų pašaliniai asmenys, benamiai ir laukiniai gyvūnai.

Atsakingi skerdyklos darbuotojai ignoravo ir šiuo metu dėl afrikinio kiaulių maro grėsmės ypač sustiprintas biosaugos priemones“, – sprendimą sustabdyti skerdyklos veiklą komentavo Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Patašius.

Pasak viršininko, patikrinimo metu skerdykloje buvo 15 neženklintų kiaulių. Gyvulių gardai nevalyti, netvarkinga iškrovimo rampa, gyvūnams trūko geriamo vandens. Tvarkos ir švaros pasigesta ir skerdykloje – patalpos, skerdimo įrengimai, gyvūnus vežantis transportas tinkamai neplaunamas ir nedezinfekuojamas. Neužtikrinama tinkama skerdimo higiena, gautos produkcijos atsekamumas, netinkamai vykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai.

Atsižvelgiant į nustatytų pažeidimų skaičių ir tiesioginę įtaką gyvūnų užkrečiamųjų ligų prevencijai ir maisto saugai šios įmonės veikla nedelsiant sustabdyta. Neidentifikuotus ir nehigieniškai laikomus skerdimo produktus uždrausta tiekti į rinką ir nurodyta juos sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.