Lietuvos bankas spręs, ar leisti „EurEst Capital“ įsigyti „Finastą“

Lietuvos banko valdyba netrukus

Lietuvos banko valdybos sprendimas „Finastos“ pardavimo proceso nepagreitins, nes kiti pretendentai vis dar nėra kreipęsi leidimo į Lietuvos banką.<br>Įmonės nuotrauka
Lietuvos banko valdybos sprendimas „Finastos“ pardavimo proceso nepagreitins, nes kiti pretendentai vis dar nėra kreipęsi leidimo į Lietuvos banką.<br>Įmonės nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-07-15 12:01, atnaujinta 2018-03-03 01:15

Kada tiksliai bus paskelbtas sprendimas, kol kas neaišku, nes Lietuvos banko valdybos posėdžio darbotvarkė ir pati posėdžio data yra tvirtinama likus maždaug porai dienų iki posėdžio. Todėl aišku tik tiek, kad sprendimas gali būti priimtas liepos 15–19 dienos arba 22–26 dienos savaitę.

Tačiau, anot eversus.lt, Lietuvos banko valdybos sprendimas „Finastos“ pardavimo proceso nepagreitins, nes kiti pretendentai vis dar nėra kreipęsi leidimo į Lietuvos banką.

„Dabar mes vertiname tik vieną pirkėją – „EurEst Capital“ ir juridinių bei fizinių asmenų grupę, o vertinimų dėl kitų potencialių „Finastos“ pirkėjų nesame pradėję“, - eversus.lt teigė Lietuvos banko Riziką ribojančios priežiūros departamento Licencijavimo skyriaus viršininkė Vilija Petronienė.

Šių metų gegužės pabaigoje „Finastos“ grupę valdančio bankrutavusio „Snoro“ banko atstovai pranešė, kad į „Finastą“ pretenduoja keli pirkėjai, o grupė bus parduota didžiausią kainą pasiūliusiam pirkėjui.

Anot eversus.lt, šiuo pirkiniu ir toliau domisi „Finastos“ generalinis direktorius Andrius Barštys, tačiau ką nors daugiau komentuoti šiuo klausimu atsisako. Vienu iš realiausių kandidatų nupirkti banką yra laikomas „Snoro lizingo“ pirkėjas – su LHV banku ir bendrove „Žabolis ir partneriai“ susijusios įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.