Keletas tokių atvejų pastaruoju metu pasitaikė Palangoje. Kurorte veikusių viešojo maitinimo įmonių atstovai teigė, kad jų įmonėse lankęsi asmenys prisistatė VMVT inspektoriais, vertino patiekalų skonines savybes, nurodinėjo ir teikė pastabas dėl darbo kultūros ir panašiai.
VMVT primena asmenims, vykdantiems maisto tvarkymo veiklą, kad, prieš pradėdami patikrinimą, inspektoriai privalo pateikti oficialų pavedimą atlikti tikrinimą ir prisistatyti, parodant tarnybinį pažymėjimą.
Pavedime turi būti nurodyta: tikrinančio inspektoriaus vardas, pavardė, pareigos, patikrinimo tikslas ir rūšis, tikrinamo subjekto pavadinimas, adresas, patikrinimo pradžios data. Pavedimas privalo būti pasirašytas teritorinės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko ar tarnybos direktoriaus ir patvirtintas įstaigos antspaudu.
Atlikęs patikrinimą, inspektorius privalo surašyti patikrinimo aktą, kurio vieną egzempliorių turi palikti maisto tvarkymo subjekto savininkui ar jo įgaliotam atstovui.