G-20 siekia mažinti nesutarimus dėl ekonomikos augimo skatinimo

Didžiojo dvidešimtuko (G-20)

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 20, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:20 PM

20 pažangių ir kylančių ekonomikų finansų ministrai bei centrinių bankų vadovai savo baigiamajame komunikate sieks pademonstruoti vienybę dėl nesutarimus kurstančios klausimo, kaip skatinti ekonomikos augimą, nepabloginant biudžeto būklės.

Šio susitikimo dalyviai, susirinkę viename Maskvos parodų centre netoli Kremliaus sienų, siekia pakloti pamatus G-20 valstybių ir vyriausybių vadovų susitikimui, kuris rugsėjį įvyks Sankt Peterburge ir vainikuos Rusijos pirmininkavimą šiai grupei.

Prancūzijos finansų ministras Pierre'as Moscovici sakė žurnalistams, kad derybininkams reikia rasti „subalansuotą kalbą“, kaip galima suderinti augimo skatinimą su biudžeto deficito mažinimu.

Pasak jo, baigiamajame komunikate nebus įvardyti konkretūs rodikliai valstybių skolų ir deficitų mažinimui, kokie buvo pateikti per viršūnių susitikimą Toronte 2010 metais.

„Deficitų mažinimas yra vidutinio laikotarpio uždavinys. Tačiau trumpuoju laikotarpiu prioritetas yra augimas, augimas ir dar kartą augimas“, - pažymėjo P. Moscovici.

Jungtinės Valstijos prieš šį susitikimą pasiuntė aiškią žinią, kad dėmesio centre turėtų būti kova su nedarbu, o JAV iždo sekretorius Jacobas Lew ragino Europos Sąjungos (ES) nares labiau stengtis didinti vartojimą ir ekonomikos augimą.

Tačiau kai kurios šalys, ypač Vokietija, kartojo, jog būtina laikytis apdairios fiskalinės politikos ir nebloginti biudžetų būklės dėl ekonomikos stimuliavimo programų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.