Prieš mokslo metus knygynai tampa alternatyva prekybos centrams

Jau po poros savaičių vieniems į mokyklą žengsiant pirmą žingsnį, o kitiems į ją sugrįžtant po vasaros atostogų svarbiausiu uždaviniu tampa pigus, patogus ir greitas mokyklinių prekių įsigijimas.

Prekybos centrams iššūkį meta knygynai, greta knygų ir sąsiuvinių siūlydami reikalingiausių kanceliarijos priemonių.
Prekybos centrams iššūkį meta knygynai, greta knygų ir sąsiuvinių siūlydami reikalingiausių kanceliarijos priemonių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:21 PM

Pastarųjų metų tendencijos rodo, kad iki šiol šioje rinkoje dominavusiems prekybos centrams iššūkį meta šalies knygynai, greta knygų ir pratybų sąsiuvinių siūlydami reikalingiausių kanceliarijos priemonių. Kad į knygyną einama ne tik knygų, iliustruoja didžiausio šalies knygynų tinklo „Pegasas” patirtis.

Pakeičia prekybos centrą

Ruošiantis mokyklai ir sprendžiant dilemą, kur – į knygyną ar prekybos centrą – pasukti, verta atsižvelgti į keletą pagrindinių skirtumų.

Finaliniais vasaros akcijų plakatais išsipuošę prekybos centrai tiek rugpjūtį, tiek rugsėjį žmonių antplūdžiu nesiskundžia. Tačiau norintiems prekių įsigyti greitai ir patogiai neretai tenka nusivilti – mokyklinį apsipirkimą apkartina ilgos pirkėjų eilės, chaotiškas prekių išdėstymas.

Antra, net ir įsigijus prekybos centre būtiniausias kanceliarines priemones – klijus, žirkles, sąsiuvinius ir pan. – tradicinių prekių (knygų, atlasų, pratybų sąsiuvinių) vis vien tenka užsukti į knygyną. Prarandama ne tik laiko ir energijos, bet ir galimybė sutaupyti, t.y. vienoje vietoje pasinaudoti viena lojalumo kortele ar nuolaida, orientuota į didesnę apsipirkimo kainą.

Prognozuojama, kad bene rimčiausiu konkurentu sostinės prekybos centrams šiemet taps netrukus Vilniaus „Akropolyje” įsikursiantis naujasis „Pegasas” – didžiausias knygynas Baltijos šalyse.

„Naujasis „Pegasas” lankytojams pasiūlys didžiausią kanceliarijos ir kitų mokyklai reikalingų prekių asortimentą šalyje – vien kanceliarijos skyrius jame užims apie 170 kv. m plotą.

Be to, šiam knygynui yra pagaminti specializuoti kanceliarijos baldai, kad pirkėjui būtų patogu greitai susirasti ir išsirinkti reikiamą prekę”, – tikina bendrovės „ALG knygynai”, valdančios knygynus „Pegasas”, vadovė Lilija Tolbatova.

Visų mokyklinių prekių – į knygyną

Pasak L.Tolbatovos, artėjant Rugsėjo 1-ajai knygynai visuomet pasipildo itin dideliu mokyklinių prekių asortimentu – siekiama, kad to, ko reikia būsimam ar jau esamam moksleiviui, būtų galima rasti ir įsigyti vienoje vietoje. Jos teigimu, taip siekiama padėti tėvams paprasčiau paruošti vaikus mokyklai.

„Klientai į knygyną pirmiausia ateina įsigyti pratybų sąsiuvinių, vadovėlių, uždavinynų ir kitos mokomosios literatūros.

Siekdami taupyti jų laiką ir užtikrinti, kad visas mokyklai reikalingas priemones rastų vienoje vietoje, nuo praėjusių metų išplėtėme ir kanceliarinių bei kitų mokyklai reikalingų prekių asortimentą. Šis sprendimas pasiteisino – 2012 metų rugsėjo mėnesį šių prekių apyvarta padidėjo daugiau nei 60 proc.”, – pasakoja L.Tolbatova.

Palengvina darbą tėvams

Veikiausiai daugiausia nerimo ir abejonių prieš mokslo metus turi būsimų pirmokėlių tėvai – prekių gausa apsuka galvą ir ima atrodyti, kad vaikui mokykloje reikia kone visko, kas yra siūloma. Pagalbą siūlo knygyno „Pegasas” darbuotojai – jei mokykloje dar nedavė reikalingų priemonių ir prekių sąrašo, jį galima rasti knygyne. O pagal jį konsultantai padės surinkti tik būtiniausias prekes.

„Šią nemokamą paslaugą pasiūlėme pastebėję, kad kiekvienais metais tėvams kyla tie patys klausimai – ar būtina pirkti pratybų sąsiuvinius, koks pirmokui optimalus sąsiuvinių langeliais skaičius ir pan. Turime ilgametę patirtį šioje srityje, todėl nusprendėme ja pasidalinti su tėveliais ir jiems palengvinti šią naštą”, – pasakoja L.Tolbatova. Be to, kad pirkėjai lengviau susiorientuotų knygyne, jame pateikiamos aiškios nuorodos į tam tikras mokyklinių prekių kategorijų grupes, pavyzdžiui, „Pratybos 1 klasei” arba „Pratybos 10 klasei”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.