Sirija gali užgožti ekonomines problemas G-20 susitikime Rusijoje

Ketvirtadienį G-20 valstybių vadovai renkasi Sankt Peterburge, kur ketina spręsti visą krūvą pasaulį kamuojančių ekonominių problemų, tačiau besivystanti Sirijos krizė greičiausiai taps pagrindine pokalbių tema.

Sankt Peterburge besirenkančių G-20 šalių lyderiai jau seniai nebuvo taip gerai nusiteikę dėl savo ekonomikų perspektyvų.<br>AP nuotr.
Sankt Peterburge besirenkančių G-20 šalių lyderiai jau seniai nebuvo taip gerai nusiteikę dėl savo ekonomikų perspektyvų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Sep 5, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:26 PM

Po Baracko Obamos pranešimo, kad JAV yra pasiruošusi imtis karinių veiksmų pilietinio konflikto kamuojamoje šalyje, akcijų biržos tiesiog nenustygsta vietoje.

Tačiau investuotojams nerimą kelia ne tik problemos Sirijoje, bet ir planuojamas JAV ekonominio stimulo stabdymas, juolab, kad jis turės daug įtakos besivystančioms rinkoms visame pasaulyje.

Darbotvarkėje – tvarus ekonomikos augimas

Dvi dienas truksiančiame G-20 viršūnių susitikime planuojama aptarti ilgalaikes investicijas, nedarbo problemas, ypač nedarbo jaunimo tarpe ir pasaulinę mokesčių politiką.

Šiais metais didelio dėmesio sulaukė tokios tarptautinės korporacijos, kaip „Apple“, kurios pasinaudodamos įvairiomis mokesčių lengvatomis skirtingose pasaulio šalyse sugebėdavo išvengti mokesčių mokėjimo.

Tikimasi, kad G-20 susitikime bus pasirašytas susitarimas kovoti su tokiomis praktikomis.

Vakarai vėl pirmauja

Susitikimas vyks tuo metu, kai pirmaujančios euro zonos ekonomikos ir JAV demonstruoja vis optimistiškesnius augimo rezultatus.

Tai reiškia, kad tokios šalys, kaip Kinija ar Indija po truputį traukiasi iš dėmesio centro ir užleidžia jį seniesiems žaidėjams.

Be Sirijos įtampą pakelti gali ir gėjų teisių Rusijoje problema, kuri artėjant 2014 m. Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms tampa vis labiau diskutuojama tema tarptautinėje arenoje.

Nors Vladimiras Putinas ir sakė, kad dėl to jokių nesklandumų nekils, panašu, jog jis ir B.Obama pastaruoju metu sutarti negali dėl nieko.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.