Bus lengviau investuoti Kinijos kapitalo rinkoje

Lietuvos bankui ir Kinijos vertybinių popierių priežiūros komisijai susitarus dėl bendradarbiavimo vertybinių popierių priežiūros srityje, Lietuvos finansų institucijoms atvertas kelias tiesiogiai investuoti į Kinijos kapitalo rinką.

Antra pagal dydį pasaulyje Kinijos ekonomika pastaruoju metu tampa vis įdomesnė ir Lietuvos investuotojams.<br>AP nuotr.
Antra pagal dydį pasaulyje Kinijos ekonomika pastaruoju metu tampa vis įdomesnė ir Lietuvos investuotojams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:05 AM

Pasak Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojos Ingridos Šimonytės, Lietuvos ir Kinijos priežiūros institucijų susitarimas atveria vartus Lietuvos finansų institucijoms siekti kvalifikuoto užsienio institucinio investuotojo statuso, kuris būtinas norint tiesiogiai investuoti vis labiau atsiveriančioje Kinijos finansų rinkoje.

I.Šimonytė Vilniuje susitiko su Kinijos vertybinių popierių priežiūros komisijos vicepirmininku Liu Sinhua (Liu Xinhua) ir aptarė dviejų institucijų bendradarbiavimo perspektyvas. Svečiui pristatytas Lietuvoje veikiantis finansų rinkos konsoliduotos priežiūros modelis.

Lietuvos ir Kinijos priežiūros institucijų vadovai pasirašė Memorandumą dėl bendradarbiavimo vertybinių popierių priežiūros srityje. Kaip nurodyta Memorandume, jo tikslas - skatinti investuotojų apsaugą ir vertybinių popierių, ateities sandorių ir kitų susijusių investicinių produktų rinkų vientisumą sukuriant bendradarbiavimo sistemą ir ryšių kanalus, stiprinant tarpusavio supratimą ir sudarant sąlygas keistis priežiūros bei technine informacija.

Antra pagal dydį pasaulyje Kinijos ekonomika pastaruoju metu tampa vis įdomesnė ir Lietuvos investuotojams, todėl pasirašydamas Memorandumą dėl bendradarbiavimo Lietuvos bankas sudarė sąlygas visoms Lietuvos finansų institucijoms tiesiogiai investuoti į Kinijos vertybinių popierių rinką. Lietuvos finansų institucijos nuo šiol gali kreiptis į Kinijos vertybinių popierių priežiūros komisiją dėl kvalifikuoto užsienio institucinio investuotojo statuso gavimo, suteikiančio teisę investuoti Kinijos juaniais Kinijos vidaus kapitalo rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.