R.Dargis: „Lietuva dėl pieno eksporto problemų turėtų kreiptis į PPO“

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybai pirmadienį paskelbus, kad sustabdytas lietuviškų pieno produktų importas į Rusiją, Lietuvos pramonininkų konfederacijos pirmininkas Robertas Dargis mano, kad tai – išmintingos politikos su Rusija nebuvimo padarinys.

Anot R.Dargio, problemos dėl pieno yra trumparegiškos mūsų politikos pasekmės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anot R.Dargio, problemos dėl pieno yra trumparegiškos mūsų politikos pasekmės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-07 11:11, atnaujinta 2018-02-21 10:17

„Tai yra mūsų politikos pasekmės. Pasirinktas vienas iš argumentų, kurį lengva būtų išeksploatuoti, pakalbėti apie tam tikrų dalykų radimą ar neradimą piene ir dėl to galima būtų stabdyti mūsų pakankamai sėkmingą pieno produktų eksportą į Rusiją“, – „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ pirmadienio rytą sakė R.Dargis.

Anot jo, Lietuva neturi ilgalaikės politikos su Rusija, o premjero Algirdo Butkevičiaus pozicijos šia kryptimi jis išvis negali identifikuoti. R.Dargio teigimu, Lietuva turėtų išmokti „išmaniosios politikos“.

„Nėra dar tokio naujadaro Lietuvoje kaip „išmanioji politika“. Būtent tokios politikos atsiradimas, bent jau valdžios sluoksnių susitarimas, kokią mes ją norim turėti, tuo labiau, kad savo politiką Rusijos atžvilgiu Europos Sąjungos didžiosios valstybės tikrai turi“, – kalbėjo R. Dargis.

Pasak Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovo, Lietuvai pavyzdys galėtų būti Suomija, kuri nėra didelė šalis, bet esą elgiasi išmintingiau už Lietuvą ir palaiko geresnius santykius su Rusija.

R. Dargis taip pat pažymėjo, kad Lietuva dėl pieno eksporto problemų turėtų kreiptis į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO): „Išnaudoti visas galimybes reikia, jeigu tai yra PPO dalykas, reikėtų kreiptis iš tikrųjų, bet didelės refleksijos, kad tuoj bus kažkokie poveikiai tam, iš jų (PPO – red.) aš nesitikėčiau.“

Pasak R. Dargio, politikos su Rusija formavime turėtų dalyvauti ir verslas, tada esą ir tokių problemų nebūtų. Taip pat jis siūlo išplėsti šalies politiką su Rusija, įtraukiant geležinkelio transporto, tarpuniversitetinius ir turizmo klausimus.

Visą „Žinių radijo“ laidos „Verslo pozicija“ su R.Dargiu įrašą galite rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.