Pienininkai jau prašo Lietuvos prekybos tinklų pagalbos

Pora didžiųjų pieno produkcijos gamintojų kreipėsi į prekybos tinklą „Maxima“ prašydami padėti realizuoti produkciją, kurios, dėl kliūčių Rusijoje, neturi kur parduoti. Tai patvirtino prekybos tinklo atstovė. 

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Oct 9, 2013, 4:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:58 AM

„Jei reikės – gelbėsime, galbūt skelbsime akcijas. Tikrai esame tam pasirengę. O tai reiškia, kad artimiausiu metu pieno produktų kaina gali mažėti“, – lrytas.lt sakė „Maxima“ atstovė Renata Saulytė, nepanorusi įvardyti, kurie gamintojai prašė pagalbos.

„Informacijos dėl situacijos Rusijoje iš tiekėjų kol kas negavome, patys skambinome ir klausėme, ar reikia pagalbos parduodant prekes vietinėje rinkoje, tačiau kol kas konkrečių prašymų padaryti tai nesame gavę“, – lrytas.lt sakė prekybos tinklo „Iki“ atstovas Andrius Petraitis.

Darius Ryliškis, prekybos tinklo „Norfa“ atstovas, sako, kad su kai kuriais gamintojais dėl produkcijos realizavimo „vyko diskusija“.

„Rasim būdų, kur juos parduoti. Jei ką, paleisime kainas, ir atpigusiems gaminiams pirkėjų bet kur atsiras“, – nenoriai planais Rusijoje dalijosi vienas iš „Žemaitijos pieno“ įmonės savininkų.

Jis kalbėjo apie tai, kad prekes, kurias teko susigrąžinti nuo pasienio, tam tikrą laiką palaikys sandėliuose. Kietasis sūris „Džiugas“ ir sūrio lazdelės – gaminiai, kuriais buvo prekiaujama Rusijoje, nėra greitai gendantys produktai.

Tuo metu lietuvių pagaminti pieno produktai rusiškomis etiketėmis jau parduodami Lietuvoje. „Pieno žvaigždžių“ firminėje parduotuvėje Mažeikiuose galima su akcija įsigyti „Svalios“ sviesto ir manų košės. Pakuotės – rusiškos, tik užklijuoti lietuviški lipdukai su produkto sudėtimi. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba yra nustačiusi, kad ant užsienietiškų pakuočių lietuviškai turi būti užrašytas parduodamo maisto produkto pavadinimas, sudedamųjų dalių sąrašas, kilmės vieta, minimalus tinkamumo vartoti terminas. Papildomai ženklinimo informacija gali būti pateikta ir užsienio kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.