A.Avulis: „Jeigu netenkina 1000 Lt alga, einu į statybas ir gaunu 4000 Lt“

 Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Anot A.Avulio, lietuviai skundžiasi, verkšlena ir galvoja, kad nuo to gyvenimas pagerės.<br>V.Balkūno nuotr.
Anot A.Avulio, lietuviai skundžiasi, verkšlena ir galvoja, kad nuo to gyvenimas pagerės.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-23 14:52, atnaujinta 2018-02-20 22:07

Tačiau, jei estas – kažkokios kompanijos vadovas – nori pasiimti tuos pinigus sau ir nusipikti jachtą, vilą Šveicarijoje ar Prancūzijoje, tuomet jam reikia mokėti didesnį pelno mokestį nei Lietuvoje. Viskas sudėliota logiškai ir teisingai. Jei nori sau pasiimti pinigus – susimokėk, bet jei tu nori atgal dėti į ekonomiką, kurti darbo vietas, mes sukuriame tau palankiausias sąlygas“, – Estijos logiką aiškino A.Avulis. „Hanner“ vadovas taip pat užsiminė apie tai, kad skiriasi estų ir lietuvių mentalitetas. Anot A.Avulio, lietuviai skundžiasi, verkšlena ir galvoja, kad nuo to gyvenimas pagerės, o estai, nors galvoja ilgiau, yra lėtesni, bet padaro teisingus sprendimus ir išnaudoja visas galimybes. „Pavyzdžiui, šiandien statybos sektoriuje yra daugiau galimybių ir galima ateiti ir uždirbti daugiau nei minimalų atlyginimą. Tai kodėl jūs kenčiate ir neateinate į statybas, kur uždirbsite daugiau?“ – „Žinių radijo“ laidoje klausė „Hanner“ vadovas.

„Jeigu manęs netenkina 1000 Lt alga, einu į statybas ir gaunu 3000-4000 Lt, mažesnio atlyginimo statybose nežinau. Aš netgi kviečiau – siūliau 5000 Lt atlyginimą, bet atėjo vienas kitas ir sakė „pagalvosiu“. Todėl priimkim sprendimą ir neverkšlenkim“, – ragino A.Avulis. „Žinių radijo“ laida „Atviras pokalbis“ transliuojama antradieniais-penktadieniais 9.10 val.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.