„KG Group“ apyvarta per tris ketvirčius - 1,1 mlrd. Lt

Šiemet grupė tikisi pasiekti 1,6 mlrd. Lt apyvartą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2013, 3:46 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 PM

Pasak įmonių grupės „KG Group“ vadovo Tautvydo Barščio, įmonėse vystomi verslai yra labai skirtingi, tačiau pastaraisiais metais įdiegtos investicijos leidžia ne tik greičiau reaguoti į besikeičiančias rinkos sąlygas, bet ir didinti novatoriškų produktų asortimentą bei klientams teikti profesionalias konsultacijas.

„2013-iesiems iškėlėme ambicingus tikslus: 30 proc. didinti iš grūdų pagamintų produktų su pridėtine verte gamybą, taip pat didinti tiek „Kauno Grūdų“, tiek paukštynų eksportuojamos produkcijos kiekį naujose rinkose. Siekiame investuoti į modernią gamybą ir pasiūlyti rinkai naujų kokybiškų produktų“, - sako T. Barštys.

Įmonių grupės eksporto mastai per tris šių metų ketvirčius išaugo 6 proc. palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu ir siekia 370 mln. Lt.

AB „Kauno Grūdai“ per 2013 m. tris ketvirčius išlaikė stabilumą ir pasiekė 695,6 mln. Lt apyvartą. Įmonės produktų krepšelis, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, ryškiai pasikeitė, skirtinguose versluose buvo sukurtas ne vienas naujas produktas, kuris domina kokybiškos prekės už konkurencingą kainą ieškančius klientus.

„Šiais metais daugiau nei trečdaliu išaugo naminiams gyvūnams skirtų produktų pardavimai bei asortimentas, - teigė T. Barštys, - Taip pat augo veterinarinės farmacijos verslo produktų pardavimai. AB „Kauno Grūdai“ antrinė kompanija Latvijos rinkoje, prekiaujanti veterinarinės farmacijos produktais, 2013 m. pirmąjį pusmetį pripažinta lydere pagal užimamą rinkos dalį. Pagal apyvartą parduotų veterinarinių produktų kiekį ir veikliųjų medžiagų pardavimus ši įmonės nurungė vietinius Latvijos konkurentus,“ - sako vadovas.

Šiais metais išaugo mobilios pašarų gamybos paklausa, nes ūkininkai jau spėjo įvertinti šios paslaugos naudą. Todėl buvo įsigytas naujas mobilus pašarų gamybos malūnas, kuris yra lengvesnis ir mažesnių gabaritų, todėl gali nuvykti į ūkius, iki kurių sunku atvažiuoti. Pradėjus jį naudoti, dešimtadaliu padidėjo kombinuotų pašarų ir premiksų pardavimai, nes mobiliosios pašarų gamybos paslaugomis naudojasi vis daugiau ūkininkų.

Per šių metų trečiąjį ketvirtį suintensyvėjus grūdų eksportui dešimtadaliu padidėjo augalininkystės verslo, kuris vykdo sėklų, trąšų, pesticidų, herbicidų prekybą, grūdų supirkimą ir ūkininkų konsultavimą, apyvarta. Pirmą kartą į Turkiją eksportuota 31 500 tonų grūdų, šis kiekis, pakrautas į laivą, kol kas didžiausias per visą kompanijos istoriją.

Šiais metais dar labiau išplėstos AB „Kauno Grūdai“ eksporto rinkos. Ankstesniais metais pagrindinės eksporto kryptys buvo Rusija, Uzbekistanas, Latvija, Kipras, Lenkija, Suomija. Šiuo metu didelė dalis produkcijos eksportuojama į Vidurio ir Vakarų Europos šalis, Rusija, Baltarusija taip pat išlieka vienomis iš pagrindinių eksporto šalių. Kompanijos produktai pamažu tampa paklausūs ir egzotiškose šalyse, tokiose kaip: Tailandas, Singapūras, Izraelis, Jungtiniai Arabų Emyratai.

AB „Kauno Grūdai“ kartu su AB Vilniaus paukštynas ir AB Kaišiadorių paukštynas ir joms priklausančios antrinės įmonės sudaro vieną moderniausių ir ekonomiškai stipriausių gamybinių susivienijimų Lietuvoje - įmonių grupę „KG Group“. Šiuo metu įmonių grupėje dirba daugiau nei 3000 darbuotojų. 2012 m. „KG Group“ apyvarta siekė 1,401 mlrd. Lt. Į „KG Group“ įmonių plėtrą per 2013 m. planuojama investuoti apie 60 mln. Lt.

Šiemet grupė tikisi pasiekti 1,6 mlrd. Lt apyvartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.