Bijantys susirgti vaistažolių ir vitaminų perka trigubai daugiau

Prieš žiemą vitaminų ir vaistažolių pardavimai išaugo beveik trigubai.

Daugiau nuotraukų (1)

Marija Gabrienė, LRT televizijos laida „Šiandien“

Oct 25, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:49 PM

Vaistinių atstovai sako, kad šis ruduo kiek neįprastas – jau nuo rugsėjo žmonės aktyviau perka organizmą stiprinančius preparatus. Anksčiau tokias tendencijas vaistininkai pastebėdavo tik atėjus žiemai.

„Žmonės perka žuvies taukus, vitaminą C, populiarūs preparatai su ežiuole. Bet pirmiausia turbūt žiūri į jų kainą“, – LRT laidai "Šiandien" sakė „Gintarinės vaistinės“ farmakotechnikė Asta Jonkuvienė.

Maisto papildai, pasak vaistininkų, labiau populiarūs tarp jaunesnių žmonių. Vyresni daugiau perka įvairias vaistažoles, tačiau pastebima, kad labiausiai rūpinamasi vaikais. Tuomet prašoma kad ir brangesnių, bet kokybiškų produktų.

Vaistažolių pardavėjai sako, kad pastaruoju metu itin populiarūs iš Peru atvežti riešutų aliejai. Įsitikinę jo nauda žmonės negaili ir 65 litų už 250 mililitrų buteliuką. Gausiau perkamas imbieras, įvairios žolelės, praneša LRT laida "Šiandien".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.