V.Putinas: „Mes neuždarysime savo rinkos Ukrainai, bet nuolaidų daugiau nebus“

Asociacijos sutartį su

Rusijos prezidentas pabrėžė, jog Nepriklausomų Valstybių Sandraugoje buvo sukurta laisvosios prekybos zona, kuriai priklauso ir Rusija, ir Ukraina.<br>AP nuotr.
Rusijos prezidentas pabrėžė, jog Nepriklausomų Valstybių Sandraugoje buvo sukurta laisvosios prekybos zona, kuriai priklauso ir Rusija, ir Ukraina.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 25, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:46 PM

Spaudos konferencijoje, kuri buvo surengta po Eurazijos ekonominės bendrijos viršūnių susitikimo Minske, Rusijos prezidentas pabrėžė, jog Nepriklausomų Valstybių Sandraugoje (NVS) buvo sukurta laisvosios prekybos zona (LPZ), kuriai priklauso ir Rusija, ir Ukraina.

„Mes pasiliekame sau teisę pasinaudoti LPZ sutarties šeštuoju protokolu, kad apgintume savo rinką. Tai nereiškia, kad mes uždrausime ukrainietiškų prekių įvežimą į Rusiją, bet tai reiškia, jog šioms prekėms nebegalios lengvatinis režimas“, - sakė V.Putinas.

Jo žodžiais, tuo atveju Ukrainai prekyboje būtų taikomas didžiausio palankumo statusas.

„Kitaip sakant, Ukraina prekyboje atsidurtų vienoje eilėje su kitomis Pasaulio prekybos organizacijos narėmis“, - pareiškė V.Putinas.

Jis pridūrė sutaręs su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi surengti konsultacijas prieš Kijevui pasirašant sutartį su Briuseliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.