D.Medvedevas atskleidė A.Butkevičiui, kada baigsis lietuviško pieno embargas

Premjeras socialdemokratas Algirdas

A.Butkevičius ir D.Medvedevas pastarąjį kartą buvo susitikę pavasarį Sankt Peterburge, o vakar bendravo telefonu.<br>Archyvo nuotrauka
A.Butkevičius ir D.Medvedevas pastarąjį kartą buvo susitikę pavasarį Sankt Peterburge, o vakar bendravo telefonu.<br>Archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2013, 9:22 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:18 PM

„Buvo pasakyta, kad jis turi pilną informaciją, kad buvo atvykusi komisija ekspertų į Lietuvą, šiuo metu specialistai analizuoja surinktą informaciją Lietuvoj, buvo aiškiai pabrėžta, kad bus grįžta prie tos tvarkos, kad kaip muitinių procedūros išsisprendė, buvo pabrėžta, kad artimiausiu metu išsispręs pieno perdirbimo įmonių eksporto į Rusiją problemos“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Jis pokalbį su D.Medvedevu telefonu pavadino „konstruktyviu ir draugišku“, ir sakė, kad jis pateisino lūkesčius. „Turiu pasakyt, kad pateisino, pokalbis buvo gana dalykiškas, konstruktyvus, pasakyčiau, draugiškas. Iš ministro pirmininko Rusijos pono Medvedevo išgirdau, kad jis tikrai yra nusiteikęs geranoriškai ir spręsti problemas, netgi ir telefoniniais pokalbiais, ir jeigu iškiltų vėl kokie nauji klausimai, buvo sutarta, kad susiskambinam telefonu ir pabandom išspręst“, - pasakojo premjeras.

Pasak jo, pokalbis su Rusijos premjeru vyko rusų kalba ir truko 20 minučių.

Rusijos premjero spaudos tarnyba pranešime apie premjerų pokalbį paskelbė, jog D.Medvedevas išsakė A.Butkevičiui priekaištų dėl rusiško Pirmojo Baltijos kanalo transliacijų apribojimo ir dujų sektoriaus pertvarkos.

Rusijos Vyriausybės vadovas sakė, kad Lietuvos sprendimas uždrausti Rusijoje pagamintų programų transliaciją po parodyto šmeižto apie Sausio 13-ąją pažeidžia tarptautinius žiniasklaidos laisvės standartus, pranešė Rusijos Vyriausybės spaudos tarnyba.

Lietuvoje ir Latvijoje atsakingos institucijos šiuo metu vykdo tyrimą dėl šmeižikiškos laidos, spalio mėnesį parodytos per Pirmąjį Baltijos kanalą. Lietuvoje trims mėnesiams uždrausta per kanalą rodyti Rusijoje pagamintas laidas.

D.Medvedevas taip pat pareiškė, kad Lietuvos pasirinkti Europos Sąjungos (ES) Trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo metodai pažeidžia Rusijos investuotojų interesus bei prieštarauja dvišaliams tarpvyriausybiniams susitarimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.