Už daugiabučių teritorijų priežiūrą vilniečiai mokės dukart

Vilniaus miesto savivaldybei nutarus, kad tvarka 20 metrų atstumu aplink daugiabučius savo lėšomis turės pasirūpinti patys gyventojai, šiems už tą patį teks mokėti dukart, sako Vilniaus daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos vadovas Juozas Antanaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vilija Andrulevičiūtė, lrt.lt

Oct 31, 2013, 8:32 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:18 PM

„Gyventojai per mokesčius jau yra sumokėję už valstybės žemės tvarkymą“, – naujienų portalui lrt.lt sako J.Antanaitis.

Pagal naująją tvarką kiekvieno būsto administratorius turės užtikrinti, kad šalia namų esančios šiukšlės būtų surenkamos ir išvežamos, o teritorija aplink jas sutvarkyta. Kiemai turės būti tvarkingi, o šalia esančios pievos, vejos, kelkraščiai, skiriamosios juostos ir grioviai nušienauti. Rugsėjo lapkričio mėnesiais taip pat turės būti sutvarkyti ir nukritę lapai, žiemą turės būti pašalintas susidaręs ledas, nuvalytas sniegas, pati teritorija pabarstyta sniegą ir ledą tirpdančiomis priemonėmis.

„Daugiabučio namo gyventojai ar bendrija privalo tvarkyti jai priklausantį turtą, tačiau šios teritorijos jiems nepriklauso, tad atsiranda prieštara Daugiabučių namų savininkų bendrijų įstatymui. Kokiu būdu iš gyventojų reikės surinkti pinigus? Juk gyventojas neprivalo mokėti mokesčių, jei jie nėra privalomieji ir sutikimo jiems nedavė. O šiuo atveju tai nėra privalomieji mokesčiai, nes turtas ne jų. Be to, neaišku, kiek žemės priklauso šalia esantiems namams“, – piktinasi J.Antanaitis.

Vilniaus daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos vadovas primena, kad tokia tvarka Lietuvoje jau galiojo prieš kokią dešimtį metų ir tik teismų keliu jų buvo atsisakyta, rašo lrt.lt.

Nauja tvarka įsigalios nuo 2014 m. sausio 1 d. Jeigu būsto administratoriai neprižiūrėtų teritorijos ir nesilaikytų minėtų taisyklių, remiantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu, jie gali užsitraukti baudą iki 2 tūkst. Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.