Pieno karas: Rusijos retorika švelnėja

Rusijos retorika Lietuvos atžvilgiu pasikeitė. Rusijos vartotojų teisių priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ tinklalapyje paskelbtame pranešime teigiama, kad Lietuva atsižvelgė į ekspertų pastabas, kurios buvo išsakytos lankantis Lietuvoje. Tai esą leidžia optimistiškai žiūrėti į prekybos lietuviškais pieno produktais ribojimų atšaukimą.

„Rospotrebnadzor" spalio pradžioje uždraudė įvežti pieno produktus iš Lietuvos.<br>A.Srėbalienės nuotr.
„Rospotrebnadzor" spalio pradžioje uždraudė įvežti pieno produktus iš Lietuvos.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:08 PM

„Lietuva padėkojo už kompetenciją, objektyvumą, rekomendacijas ir pastabas, išsakytas „Rospotrebnadzor“ ekspertų lankantis Lietuvoje.

Tai liudija, kad Lietuvos pusė suinteresuota konstruktyviu dialogu, sprendžiant pieno produktų kokybės ir saugumo klausimą. Taip pat tai reiškia, kad galima optimistiškai žiūrėti į ribojimų (atšaukimą) Rusijoje“, – teigiama pranešime.

„Rospotrebnadzor" spalio pradžioje uždraudė įvežti pieno produktus iš Lietuvos, vėliau šios tarnybos atstovai buvo atvykę į Lietuvą.

„Rosbotrebnadzor“ atstovai Lietuvoje įvertino maisto kontrolės sistemą, lankėsi trijose pieno įmonėse – susipažino su jų savikontrolės, rizikos valdymo sistemomis, taip pat viešėjo VMVT, Nacionaliniame maisto ir veterinarinės rizikos vertinimo institute, laboratorijose, susitiko su maisto gamintojus buriančiomis organizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.